SoundCloud komt met Pulse app

Thomas Keulemans | 11 maart 2016
algemeen

 

Het mooie van SoundCloud is dat het veel te bieden heeft aan zowel luisteraars als producers. De mobiele app heeft onlangs aardig wat veranderingen ondergaan om het luister-publiek nog meer tegemoet te komen in hun wensen, maar daarmee verdween wel een aantal opties die belangrijk zijn voor producers.

SoundCloud Pulse

Daarom introduceert SoundCloud nu de ‘Pulse’app, die deze belangrijke zaken voor producers weer terugbrengt op je mobiel.  Pulse was al enige tijd beschikbaar op Android, maar nu dan eindelijk ook op iOS. Maar wat kan deze nieuwe app dan allemaal precies – en wat niet – en wat zijn de verschillen?

De gewone SoundCloud app is vooral gericht op luisteren: toegang tot streams van gebruikers die je volgt, je eigen afspeellijsten creëren, een zoekfunctie en – uiteraard – de player. Tracks kun je liken, maar er helaas geen commentaar bij geven. Het meest bruikbaar in de app is dat je snel door de streams kunt navigeren, en  tracks kunt managen door ze te delen, te reposten of aan je afspeellijst toe te voegen. Zo creëer je als het ware je 'track station', gebaseerd op tracks die je gaaf vindt. Vooral dat laatste is erg handig om vaak verrassende, nieuwe muziek te ontdekken.

Best leuk, maar ben je producer of echte “power luisteraar”, dan is dit nog wat te simpel en onvolledig. Omdat SoundCloud er voor gekozen heeft om twee aparte apps te ontwikkelen, volstaat de gewone app voor de pure luisteraar, maar wil je meer, ga dan voor de Pulse app.

Meldingen

Zoals de naam al doet vermoeden is het belangrijkste kenmerk van Pulse de notifications stream. Vind je gebruikers wiens tracks je bevallen, dan kun je in het vervolg meldingen krijgen wanneer zij weer nieuwe muziek delen. Bovendien kun je nu eindelijk comments posten bij tracks in de app zelf. Een andere handige optie is dat je stats een stuk beter kunt monitoren. Zo zie je bijvoorbeeld snel wat er trending is.

Gaaf aan Pulse is verder, dat je het als een soort elektronisch visitekaartje kunt zien. Ontmoet je als producer iemand aan wie je een nog niet gereleaste track wilt sturen, dan kan dat nu door hem/haar een private link te sturen, gewoon via je iPhone.

Prima tool

Pulse is in de basis een prima tool. Het is snel en gemakkelijk in het gebruik, maar helaas ontbreken er nog wel wat functionaliteiten zoals de mogelijkheid tot het editen van track info en het toestaan van downloads. Genoeg ruimte voor verbetering dus, maar laten we – zeker als producers – vooral niet vergeten hoe mooi het is dat een tool als SoundCloud überhaupt bestaat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws