Dit wist jij niet over Steve Aoki!

Martijn Bastianen | 14 maart 2016
algemeen

Steve Aoki krijgt binnenkort een eigen documentaire. De oprichter van Dim Mak gaat Hardwell achterna, die in 2013 een documentaire genaamd ‘I Am Hardwell’ liet produceren. Nu is het dus de beurt aan Aoki om een kijkje te bieden in zijn luxe, drukke leventje. Op 15 april gaat de film in première. Dit gaat gebeuren tijdens het Tribeca Film Festival. De naam van de documentaire wordt I’ll Sleep When I’m Dead, waarin je begint bij Aoki als kleine snotaap en hem volgt totdat hij één van de grootste dj’s ter wereld is.

Om alvast een voorproefje te geven van de documentaire, volgen er nu wat opvallende feitjes!

1. Schaken

Dat Aoki een slimme jongen is, wordt van jongs af aan bevestigd. Toen de dj nog geen vijf jaar oud was, stond hij in de top 250 beste jeugdschaakspelers!

2. Bruce Lee

De Chinees-Amerikaanse vechtkunstenaar is zijn grote jeugdheld. Daarom heeft hij zijn platenlabel Dim Mak genoemd. Dit komt omdat Bruce Lee veel gebruik maakte van de vechtkunst Dim Mak.

3. Vegetarisch

De eerste vijftien jaar van zijn leven was Aoki vegetarisch! En ook heeft hij als scholier nooit aan de alcohol of drugs gezeten.

4. Universiteit

Hij heeft op de universiteit van California gezeten, waar de huidige dj geen onverdienstelijke student was. Aoki heeft zowaar twee diploma’s op zak, namelijk sociologie en vrouwenstudies.

5. 'Cake Me'

Steve Aoki doet niets liever dan gooien met taarten. Maar hoe is deze trend ontstaan? Toen Aoki de video ‘Turn Up The Volume’ van Autoerotique zag, kwam hij op het geniale idee. Ook bracht hij zelf een taartengooi-nummer uit, namelijk ‘Cakeface’.

6. Bezige bij

Hij heeft zijn eigen kledinglijn genaamd The Dim Mak Collection. Daarnaast heeft de dj in 2009 het tijdschrift ‘Aoki’ op de markt gebracht. Als dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog een eigen goed doel met de naam ‘Steve Aoki Charitable Fund’.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de documentaire? Houd dan Aoki zijn site in de gaten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws