10 dingen die ECHTE festivalgangers sowieso herkennen!

Wouter de Vink | 22 maart 2016
algemeen

1. Na een feest heb je minstens TIEN vriendschapsverzoeken

Je kent het wel: je wordt de dag na een party wakker en Facebook geeft tien meldingen. Het zijn weer vriendschapsverzoeken en van de helft weet je niet eens meer wie het zijn. Ondertussen bestaat je halve vriendenlijst al uit mensen die je hebt leren kennen op een feestje. Tja, met al die andere bezoekers om je heen raak je wel eens in gesprek met iemand. Of tien mensen. Na een korte ijsbreker hebben jullie je in no-time aan elkaar voorgesteld en delen jullie al zieke levenservaringen.

via GIPHY

2. Check, check, dubbel CHECK!

In het kwartier voordat je écht van huis weggaat, heb je alles wel honderd keer nagelopen. Portemonnee, sleutels, kauwgom, zonnebril, kaartjes, dopje, oplader, pet; je kunt het zo gek niet noemen of wij festivallers nemen het mee. Een boodschappenlijstje is er niks bij! Wij hebben dan ook weleens medelijden met de mensen van de security, die bij de ingang van een weekendfestival de gekste dingen tegenkomen in al onze tassen.

via GIPHY

3. “Dat past makkelijk!”

Je bent nog geen twintig meter het festivalterrein opgelopen of je ziet al een paar gasten tegen de kluisjes duwen. WTF gebeurt er hier dan? “Wij delen met z'n achten een kluisje”, hoor je dan... Alle jassen, tassen en overige spullen worden in dat veel te kleine kluisje gepropt. Kan het deurtje niet meer op slot? Dan heb je niet hard genoeg geduwd! Maar wanneer je dan eindelijk je kluisje op slot kunt doen en je je afvraagt of het deurtje nu bol is gaan staan, kun je die tien euro mooi met z’n achten delen.

4. “Ik ga het een tijdje rustig aan doen”

Al die feesten laten natuurlijk hun sporen na. Je bent immers ook niet van staal gemaakt en dus voel je aan je lichaam dat je een beetje gesloopt bent na al die wekelijkse festiviteiten. Een weekendje rust is ook niet zo verkeerd. Je vertelt dit dan ook met een krom gezicht aan je vrienden, die wel vrolijk door blijven feesten. En, doet de rust je goed? Niet echt. Want binnen twee weken sta je alweer uit je plaat te gaan. Je kan gewoon niet zonder feesten.

via GIPHY

5. Je hebt een STERK ontwikkeld kompas om je vrienden te vinden

“Kut, waar stonden we ook alweer!?” Die gedachte schiet bij de meeste feestgangers wel twee keer op een avond door het hoofd. Want het is best lastig om je weg te vinden tussen al die mensen als je even naar de wc bent geweest. Aan de hand van de stage, de bar en alles wat aan het plafond hangt (altijd handig bij binnenfeestjes) probeer je de locatie van je vrienden te bepalen. Kun je ze nou nog niet vinden? Dan stuur je (als je bereik hebt) een sms of appje. Negen van de tien keer krijg je een beschrijving terug waar de gemiddelde TomTom niks bij is: “Wij staan bij de main, tussen de twee palen aan de rechterkant, bij de linker bar en achter die gast met een opgeblazen giraf!”

via GIPHY

6. Je bent een EXPERT op het gebied van kaartjes kopen

Omdat we voor al die evenementen een kaartje nodig hebben, zitten wij regelmatig achter de pc om een kaartje te kunnen bemachtigen. Zonder enige moeite weet jij dat de kaartverkoop van een feest pas volgende week zaterdag is en hoeveel een kaartje kost. Zo weet je ook nog dat datzelfde feest drie jaar geleden maar de helft kostte van wat je er nu voor betaalt. Bij het kopen van kaartjes voor grote feesten als Tomorrowland en Qlimax voer jij dan ook een hele FBI-operatie uit. Met drie computers, twee telefoons, een laptop en een tablet paraat, ben jij er in ieder geval klaar voor zodra de verkoop begint!

via GIPHY

7. Altijd dat GEKLOOT met die poncho...

Wij festivalgangers zijn niet vies van een beetje regen. Maar, zo verstandig als wij zijn, trekken we toch een poncho aan. Wanneer de eerste druppels uit de lucht vallen, verandert de dansvloer in een zee van gekleurde plastic Skittels die lopen te graaien naar een opening van de mouw. Irritante bedoeling! En als je dan een keer denkt dat je dat ding binnen tien seconden aan hebt, blijkt het dat je de poncho andersom hebt aangetrokken of dat je kop door de mouw heen steekt.

via GIPHY

8. Je weet altijd wel wat GELD te vinden voor een feestje

Het geld groeit ons niet op de rug. Soms hebben we hebben doordeweeks weinig geld en letten we op de centen. Maar zodra het weekend voor de deur staat en je het toch niet kan laten om een feestje te pakken, weet je op mysterieuze wijze toch nog ruimte te maken in je budget. Op dit festival leef je dan ook als koning door honderd munten, wat merchandise en peuken te kopen. Van platzak naar goedzak dus. De maandag erop denk je alweer: “Kut, had ik maar niet zó veel uitgegeven.”

via GIPHY

9. Je laat honderden AFTERMOVIES aan je vrienden zien

In al je enthousiasme over festivals en feesten probeer je wel eens een buitenstaander mee te nemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus die vriend(in) van jou moet mee. Wat doe je dan? Je laat alle, maar dan ook echt ALLE, trailers en aftermovies van feesten zien waar je bent geweest. De buitenstaander heeft je punt na twee filmpjes al door, terwijl jij bij het dertigste filmpje nog steeds zit van “Oh dit was zoooo vet!” en “OJA! Deze moet ik ook nog laten zien, want dit feestje was echt dik!”. Voor de volgende ontmoeting heb je natuurlijk alle zelfgemaakte foto’s en filmpjes bewaard. Want die zijn nog veel interessanter.

via GIPHY

10. Je leven is één GROTE festivalkalender

Een echte raver heeft vaak wel twee, soms zelfs nog meer, festivals in de maand. Dus dat betekent een overvolle agenda. Al die datums zijn veel te lastig om te onthouden. Dus wat doe jij wanneer iemand vraagt hoe lang jij die nieuwe tv al in huis hebt? Jij antwoordt met: “Die heb ik al een tijdje hoor, ik kocht 'm in de week voor 7th Sunday.” En wanneer heb jij Sjaak voor het laatst gezien? Dan antwoord je niet met 'een paar weken geleden', maar met: “Op Decibel nog, hij was helemaal van de kaart!” Waarom zou je nog maanden gebruiken als er festivals zijn..?

via GIPHY

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws