Het mysterie van Malaa

Martijn Bastianen | 26 maart 2016
algemeen

Met zijn hit ‘Notorious’ is bass house-producer Malaa binnen no-time groot geworden. Dit jaar stond hij op de ziekste festivals en zelfs op Ultra Music Festival was hij te vinden. In tien maanden is hij uitgegroeid tot een groot mysterie. Wie is nou die man achter de bivakmuts? Is het nou dj Snake, Sebastien Bennet of is het toch Skrillex? Niemand weet precies wie Malaa is. Wij van Partyscene gaan voor jou uitzoeken wie Malaa is!

Skrillex

Voor Skrillex zijn er maar weinig aanwijzingen te benoemen. Het enige bewijs wat hierover te vinden is, is Malaa. Via Twitter stuurde de mysterieuze dj dat hij Skrillex is. Het is heel onwaarschijnlijk. Om meer te lezen waarom dit niet mogelijk is, klik hier!

 

Dj Snake

De kans dat Malaa eigenlijk dj Snake is, is veel groter. Dit blijkt uit een foto van San Francisco venue 1015 Folsom. Zij hadden namelijk een bericht op Facebook geplaatst waarop Malaa stond met tussenhaakjes ‘DJ Snake’.

 

Op Twitter verscheen een tweet van dj Sydnayyyp uit San Francisco. In deze tweet zei de dj dat hij perplex stond dat hij de opening was van dj Snake en Tchami’s side project Malaa. Dit bericht werd geliket door dj Snake. De like werd snel weggehaald, maar toen was het al te laat.

Omdat dj Snake veel omgaat met mede-Parijzenaren Mercer en Tchami, wordt er ook gedacht aan een samenwerking. Dj Snake zou dan wel de frontman zijn die livesets draait. Ook zit Malaa bij het record label Confession, opgericht door Tchami. Aanwijzing op aanwijzing!

Sebastien Bennet

Onze andere verdachte is Sebastian Bennet. EDM Assassin heeft drie bewijzen waarom hij Malaa kan zijn. De eerste vonden we op de SoundCloud van Bennet. Het laatste nummer dat hij daar op had gezet, was tegelijkertijd met de opkomst van Malaa. Sindsdien is Bennet een stuk rustiger op zijn SoundCloud. Ook op Twitter is hij veel minder actief.

Het is ook opvallend dat hij uit Parijs komt, net zoals Mercer, Tchami en dj Snake. Soort zoekt soort, zeg maar. Op de Facebookpagina van Mercer was een bericht geplaatst over de bijnaam van Sebastien Bennet. Heel toevallig was die bijnaam ‘Malaa’. De Facebook-post werd razendsnel verwijderd en is nergens meer terug te vinden.

Hoofdverdachte

Ondanks dit diepgravende onderzoek durven wij geen conclusie te trekken. Skrillex is het vrijwel zeker niet. Maar is het nou dj Snake of toch Sebastien Bennet? Wie denk jij dat achter de bivakmuts van Malaa zit?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws