Zes momenten wanneer de drop inkickt

Martijn Bastianen | 27 maart 2016
algemeen

De holy shit-drop

Dat moment dat de drop je weg blaast. Kippenvel van top tot teen. Een glimlach op je gezicht. Het eerste wat je doet is het nummer in jouw bezit krijgen. Later ga je naar je vrienden, kennissen, ouders, buren, huisdieren en laat die drop horen. En wanneer zij zeggen: ‘Zo lekker is ie niet’, wil jij het liefste alle contact met die persoon verbreken. Volkomen terecht, natuurlijk.

 

De meh-drop

Je kent het wel, je zit rustig te wachten op die climax. De opbouw klinkt al magnifiek, en dan is daar het moment. Jij gaat er extra goed voor zitten, nog maar een aantal seconden te gaan. En dan… één en al poep. Je perst een laatste zucht eruit en klikt het nummer snel weg. Jij denkt bij jezelf: ‘Weer een kostbare minuut van m’n leven verpest.’ En je kan weer verder met je zoektocht naar lekkere tracks.

 

De ‘ik weet het niet’-drop

Deze drop is het ergste, jij weet niet wat je er mee aan moet. Hij klinkt op zich wel lekker, maar je weet het gewoon niet. Je luistert het nummer nog 33 keer, maar je kan er geen touw aan vastknopen. Een aantal dagen later luister je het nummer nogmaals en dan weet je het: het is eigenlijk hartstikke kut. Soms komt het unicum voor dat het toch jouw soort track is die je zoekt. Waardeer dat soort momenten met je leven.

 

De festival-drop

Jij staat met je maten of dushi’s op een dik festival of feestje. Het nummertje op de achtergrond speelt lekker af en jij staat daar met het waterbier van de festivals in je klauwen. De live-set die zich voordoet vermaakt jou enorm. Je hoort de climax, in de vorm van de drop aankomen. BOEM! Daar is hij dan! Jij weet niet wat je overkomt en staat op je beentjes te trillen. Je open Shazam en wilt het nummer fixen, maar wat blijkt nou; het is een nieuwe niet uitgebracht nummer. Jij komt die avond thuis met een kleine mineurstemming in je lichaam. ‘Wat was nou die geweldige track’, spookt er door jouw hoofd. Meestal vind je die track nóóit meer terug.

 

De dubbele drop

Dit is een hele fijne. Jij zit weer lekker te genieten, minding your own business. Wanneer plots de drop daar is! Jij kan je geluk niet op, lekkere opbouw, lekkere drop, beter kan bijna niet. Maar als verrassingselement heeft de dj een tweede drop in het nummer gepropt. Je vliegt van de ene kant naar de andere kant, je weet van blijdschap niet wat je moet doen. Twee zieke drops, in één nummer?! Het bestaat, godzijdank.

 

De niet-verwachte drop

Het intro klinkt een beetje matig. Je bent bijna geneigd om het nummertje weg te klikken. Maar jij bent de persoon die vertrouwen heeft en niet wilt opgeven. Dit besluit wordt jou in dank afgenomen, want de drop en de bass daarna zijn mind blowing. Jij bent trots op jezelf. Jij bent diegene geweest die door de zure appel wilde heen bijten en uiteindelijk die zoetsappige smaak te pakken kreeg. We zijn trots op je.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws