Deadmau5 versus de edm-wereld: alle beef op een rijtje

Martijn Bastianen | 31 maart 2016
algemeen

Deadmau5: een grandioze producer met pikante humor. Ook op Twitter laat hij dit maar al te graag weten. Hij scheldt, grapt en trolt zijn collega’s en hij geeft er weinig om wat mensen van hem vinden. Hij is als een soort van Kanye West op Twitter, al heeft hij met hem ook een fittie gehad. Een blad voor de mond nemen staat niet in het spreekwoordenboek van Deadmau5. Daarom hebben wij een rijtje gemaakt van de leukste Deadmau5’s bonje!

 

Vs. Avicii

Hij mag dan wel gestopt zijn, deze twee dj’s hebben groots verleden. De Zweedse dj was namelijk pissed off na een tumblr-post van Deadmau5. Daarom reageerde Avicii met deze foto op Instagram.

 

(Edit: Heres Joels post - google it) https://news.beatport.com/deadmau5-attacks-avicii-and-other-cd-playing-dipshits/ Hey Mau5 (@deadmau5)! I get your frustration, I struggle daily in an attempt to push the envelope musically and strive with my team to bring more innovative and creative elements to everything I'm doing, both in the studio and for live stuff... Id welcome your technical input and Id gladly help you learn the piano and all the melodic musical stuff... Come over to Ibiza and join me, Id love for you to sample some of my creative juices... Its tasty stuff... Really.. Stop all the hate brother.. If you need a friend, Im here for you!! PS: You know whats more annoying than "EDM"? People moaning about EDM.

Een foto die is geplaatst door Avicii (@avicii) op

 

Dit pikte de Canadese dj niet en kwam eigenaardig uit de hoek. Hij zei namelijk ‘Bedankt Avichi voor je rijke input en expertise, zelfs wanneer niemand jou iets had gevraagd. Ga met iemand anders bekvechten op twitter van je eigen niveau.’ ‘Ik ben meer geïnteresseerd in hoe ik na dertig pijnstillers nog steeds dit soort shit memes kan maken.’

Ultra Music Festival 2014, het moment waar Deadmau5 Avicii verving omdat hij in het ziekenhuis lag. Deadmau5 trolde een beetje op stage om de bekende hit van Avicii ‘Levels’ te draaien tijdens zijn set.

 

Afgelopen week toen Avicii stopte, was Deadmau5 wel zo aardig ook te reageren. Tenminste, wel zo aardig… at least he tried.

 

Vs. Afrojack

Nadat Afrojack zijn gloednieuwe Ferrari aan flarden reed in 2013, liet Deadmau5 maar al te graag weten wat hij daarvan vond. De Nederlandse dj kon dat totaal niet waarderen en liet dat op z’n zachts gezegd weten. Hieronder zie je hoe het tot stand was gekomen.

Maar daar bleef het niet bij, vervolgens reageerde Afrojack tegenover een fan wat hij van Deadmau5 eigenlijk vindt. Deadmau5 tweette toen dit naar Afrojack. Talking ‘bout a burn!

 

Vs. Armin van Buuren

Deadmau5 houdt wel van bonje met onze Nederlandse dj’s. Ook Armin was indirect aan de beurt. Zo tweette Deadmau5 over Armin's A State Of Trance. Daar bleef het bij deze ‘beef’. Misschien had Deadmau5 niet verwacht dat Armin zou terugbijten.

Afgelopen Ultra Music Festival stond Deadmau5 op A State Of Trance. Maar niet vanwege de fittie met Armin, maar omdat hij hechte matties is met Eric Prydz.

 

Vs. Paris Hilton

Kunnen jullie je nog herinneren dat Paris Hilton ‘dj’ was in Ibiza? Juist ja. De dode muis reageerde op geheel eigen wijze weer op Paris Hilton. Zij zei namelijk hoe veel zin ze had in haar optreden in Ibiza. Waarop Deadmau5 als volgt op reageerde:

Maar Paris was nog niet klaar met dit gewassen biggetje. Ze backfirede Deadmau5 zonder hem te mentionen. Dit maakte niets uit want de Canadese dj vindt je toch wel.

 

Vs. Tiesto

Om even terug te komen op de Nederlandse dj’s, Tiësto en Deadmau5 hebben wellicht de grootste geschiedenis in EDM-Twitter-bonje. Daarom gaan we niet alles belichten. Toen Deadmau5 Avicii verving op Ultra, en ‘sarcastisch’ ‘Levels’ draaide, kwam Tiësto met zijn mening daarover. Hij beschermde de Zweedse dj. Tiësto zei dat Deadmau5 dat nummer speelde om Avicii voor de gek te zetten. En hij vond dat oneerbiedig, omdat Avicii in het ziekenhuis lag. Daarop reageerde Deadmau5 weer heel uitbundig.

 

Vs. Skrillex

Deadmau5 was helemaal klaar met het commerciële gebeuren rondom Skrillex en zijn vriendje Bieber. En dat liet hij natuurlijk weer graag weten via Twitter. Maar hoe grote de bek van Deadmau5 ook mag zijn, Skrillex kan er ook wat van, en dat liet hij weten ook!

Later zette Deadmau5 een video online waarin hij uitlegde waar de beef over ging. Hij zegt daarin:

‘Ik haat Skrillex niet, en ik haat de shit die hij doet niet… ik haat het dat hij zich laat lenen voor iemand anders. Maar ik kan er niet te veel over klagen, omdat hij (Skrillex) ervan houdt. Hij is een kleine hippy en werkt graag samen met mensen, dat is zijn ding. Daar heb ik respect voor.’

 

Vs. Wildstylez

Steel nooit zomaar het nummer van Deadmau5. Daar is Wildstylez ook achter gekomen. Bij het nummer ‘StraightForward’ had hij namelijk de melodie overgenomen en dat liet de Canadese dj weten. Wildstylez heeft zijn lesje toen geleerd. Zo blijkt Deadmau5 het niet te hebben op Nederlandse dj’s…

 

Vs. Kanye West

Als laatste hebben we Kanye West bewaard, afgelopen maand was er bonje tussen die twee. Deadmau5 reageerde op een screenshot van Kanye West die hij postte op het platform.

Toen kwam er een hele tirade van Kanye West en noemde hij Deadmau5 ‘Minnie mouse dead-mow-five head’ en wilde hij dat hij kwam optreden voor zijn dochters verjaardag. Daarop werd hij meteen teruggepakt. Een tweet die de geschiedenisboeken in gaat als keiharde burn.

 

Meer beef

Er zijn nog veel meer Twitter-beefs te vinden met Deadmau5 in de hoofdrol, maar dan zou het iets te veel van het goede worden. Wat vinden jullie, is Deadmau5 de grootste eikel die er is of is hij een geweldige troll die iedereen op scherp houdt?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws