Oprichter Awakenings wil verkrachtingszaak oplossen

Jonas | 7 april 2016
algemeen

Awakenings staat bekend als hét technofestival in Nederland. Op 24 en 25 juni zal er in Spaarnwoude een groots feest losbarsten. Maar liefst 70.000 mensen zullen het festival bezoeken. Maar nu komt het technofeest op een andere manier in het nieuws, door een opmerkelijke actie van oprichter Rocco Veenboer.

Verkrachtingszaak

Eind januari werd Amsterdam geteisterd door een verkrachter die in vier avonden tijd drie vrouwen verkrachtte. De politie heeft de zaak nog niet opgelost en looft een beloning van 12.500 euro uit voor de gouden tip. Omdat Veenboer zich machteloos voelt en boos wordt om de situatie, heeft hij besloten die beloning te verdubbelen. ‘Je zou het als een wanhoopsdaad kunnen zien, want het is misschien een illusie dat mijn bijdrage helpt bij de opheldering van deze gruweldaden. Maar ik heb toch de hoop dat mensen beter en harder gaan nadenken en zich misschien iets herinneren’, vertelt hij in Het Parool.

Veenboer hoeft niet wakker te liggen over het kwijtraken van zijn geld. Hij ontving voor het doorverkopen van Awakenings al aardig wat centen. Daarnaast kocht hij vorig jaar een hotel voor maar liefst 18 miljoen euro.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws