Berlijnse nachtclubs verzamelen €40,000 voor vluchtelingen

Wouter de Vink | 11 april 2016
algemeen

Plus1

Wie zegt dat je niet kunt feesten voor het goede doel? Organisatie Plus1 haalde via het uitgaansleven zo’n €40,000 op voor vluchtelingen. Dit initiatief van Berlijnse nachtclubs werkte zo: vraag aan feestgangers die op de gastenlijst staan om een kleine bijdrage en haal op die manier een enorm bedrag op dat volledig naar de opvang van de vluchtelingen gaat.

Plus1 vraagt bijdrage voor gastenlijst

We zien steeds vaker dat het organisatiors van feesten een steentje willen bijdragen voor het goede doel. Wanneer je geld bespaart door bijvoorbeeld op de gastenlijst te staan, vraagt men tijdens feesten wel eens om een maatschappelijke bijdrage. Plus1 zag met lede ogen aan dat vele vluchtelingen hulp nodig hebben en besloot om met de Berlijnse uitgaansgelegenheden iets voor hen te doen. Doordat bezoekers die op de gastenlijst staan al de kosten van een normaal kaartje besparen, vragen de clubs in Berlijn om een minimale bijdrage van een euro. Wel zo eerlijk!

Deze campagne is al sinds de maand oktober van het vorige jaar bezig en zo’n tachtig venues doen hieraan mee. Een half jaar later organiseerde Plus1 een feestje om zo ‘de beste deuren van Berlijn’ te bedanken voor de samenwerking. Hierin werd ook de grootte van het verzamelde bedrag bekend gemaakt: €40,000.

Door het succes van dit initiatief hoopt Plus1 deze lijn door te trekken en hier een standaardprocedure van te maken. Hiermee willen ze in de toekomst nog andere doelen helpen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws