Matoma steelt de show op Coachella

Thomas Keulemans | 19 april 2016
algemeen

Matoma steelt de show op Coachella

Matoma is hot. De Noorse dj geldt als een groot up en coming talent en hij timmert al een tijdje flink aan de weg. Zo brak hij in zijn thuisland Noorwegen in 2015 echt door met zijn remix van Old Thing Back van Notorious B.I.G; een track die het overigens in heel Scandinavië erg goed deed. Momenteel draait hij in Amerika op Coachella.

Tropical house

De sound van de jonge Noorse dj laat zich – volgens hem zelf – het beste omschrijven als 'Tropical House': een mix tussen hip hop en house, maar dan met een heerlijk zomers tintje, waarbij je je ver weg op een afgelegen strand waant. Dit geluid doet het sowieso al een tijdje erg goed, getuige ook de immens populaire tracks van Kygo.

'Remix King'

Ook in ons land liet Matoma al van zich horen door een remix te maken van de Coldplay-track 'Adventure Of A Lifetime'. Zo langzaam begint hij zich dus als een ware remix king te ontpoppen. Op Coachella ging het enthousiaste publiek in elk geval helemaal los toen Matoma een nogal gewaagde remix inzette, namelijk die van boy-band One Direction: Perfect.

Kijk zelf hieronder en zie de reacties van het publiek, dat de tekst van voor tot achter mee wist te zingen.

Beeld: Facebookpagina Matoma.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws