Mogelijk tassenverbod op festivals in België

Thomas Keulemans | 21 april 2016
algemeen

België overweegt tassenverbod op festivals

Ben je van plan deze zomer een festival in België te bezoeken, hou dan het nieuws de komende tijd goed in de gaten. De voorzitter van de 'Federatie van Muziekfestistvals' in Vlaanderen, Jan Briers, roept in de Belgische media op tot dit totaalverbod op tassen. Daaronder vallen dus ook handtassen en rugzakken.

Aanslagen

Het tassenverbod geldt sinds de recente terreuraanslagen in Parijs en Brussel inmiddels ook al in de Belgische voetbalstadions. Vanwege de voortdurende terreurdreiging is Briers van mening dat festivalorganisatoren dezelfde maatregelen zouden moeten doorvoeren.

Toegang

De voorzitter geeft in zijn oproep in de media aan dat het gevaar hem vooral zit in de toegang tot de festivals. Daar vindt strenge controle plaats, maar er mogen geen al te lange wachtrijen ontstaan. 'De organisatoren moeten voor een vlotte doorstroming zorgen, waardoor er geen concentratie aan mensen voor de ingang komt', aldus Briers. Spullen als rugzakken en handtassen verstoren die doorstroming uiteraard.

Volgende week vergaderen alle organisatoren van grote evenementen als Tomorrowland, XO (Extrema Outdoor) en Rock Werchter of het tassenverbod inderdaad doorgevoerd zal gaan worden, dus hou de berichtgeving goed in de gaten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws