De edm-scene over de dood van Prince

Thomas Keulemans | 22 april 2016
algemeen

Het nieuws zal je gisteravond niet ontgaan zijn: een groot pop-icoon is niet meer. Op 57-jarige leeftijd werd Prince gisteren dood aangetroffen in de lift van zijn studiocomplex in Minnesota. Nadat de muziekwereld nog maar kort geleden al afscheid moest nemen van een andere generatiegenoot van Prince, namelijk David Bowie, verliest de scene opnieuw een grootheid.

Een soort Mozart

Want dat was Prince, een zeer getalenteerd musicus. Door velen werd hij daardoor ook wel vergeleken met Mozart. Maar liefst negen albums bracht hij uit tussen 1980 en 1990 en in totaal verkocht hij meer dan 100 miljoen platen.

Aliassen van Prince

Velen zullen Prince ook herinneren als een wispelturig mannetje. Klein van stuk met zijn 1 meter 57, maar met grootse daden. Zo stond ook bekend als de artiest die nogal eens van naam wisselde en bracht hij platen uit onder de aliassen 'His Royal Badness', TAFKAP (The Artist Formerly Known As Prince) en onder diverse andere bijnamen. Enkele wereldhits waren nummers als 'When Doves Cry', 'Let’s Go Crazy', 'U Got The Look', 'Kiss', 'Purple Rain' en '1999'. Het album 'Purple Rain' wordt algemeen beschouwd als een van de meest gedenkwaardige albums aller tijden.

Zijn invloeden zijn ook in veel hedendaagse popmuziek terug te vinden, en zelfs zijn sound klinkt nog geregeld door in de edm. Vandaar dat vele dj's gisteravond twitterden over de plotselinge dood van de superster.

Lees hieronder een aantal tweets van populaire dj's:

Dillon Francis

DJ Snake

Steve Aoki

Don Diablo

The Chainsmokers

Armin van Buuren

Afrojack

Laidback Luke

Axwell

Showtek

Dyro

Martin Solveig

Paul Oakenfold

DVBBS

Tommy Trash

Like Mike

Mercer

Dash Berlin

Netsky

Tommy Sunshine

Pete Tong

Pete Tong heeft een video geüpload waarin hij vertelt wat Prince heeft betekend voor de edm. De video kan je hieronder bekijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws