Alda Events eist 24 miljoen van SFX Entertainment

Thomas Keulemans | 4 mei 2016
algemeen

Opnieuw rechtszaak Alda Events tegen SFX Entertainment

Alda Events, organisator van grote dance-events zoals Armin Only, heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf SXF Entertainment. SFX is sinds 2013 het het moederbedrijf van onder andere ID&T en Awakenings.

Miljoenenclaim

Het is al tijden bekend dat Alda als een van de grote schuldeisers van het in grote financiële problemen verkerende SFX Entertainment geldt. Oprichters en aandeelhouders David Lewis en Allan Hardenberg claimen elk nu nog eens $ 11,6 miljoen van SFX Entertainment, nadat ze onlangs ook al $ 1,7 miljoen hadden gekregen. Lewis en Hardenberg claimen dit bedrag elk via hun privé-holdings Lewis Holding en Mountain BV. De eerdere $1,7 miljoen betrof een ingewikkelde deal, waarbij 50% van het bedrijf werd verkocht aan SFX, maar dat zou – afhankelijk van de beurskoers – pas over vijf jaar geëffectueerd worden.

Afgewezen

SFX heeft de claim afgewezen en naast zich neergelegd, blijkt nu uit stukken die de organisatie heeft ingediend bij de rechtbank, in verband met het uitstel van betaling dat het dance-bedrijf onlangs aanvroeg. Bovendien laat SFX weten een counterclaim voor te bereiden. De arbitragezaak is nu voorgelegd in Nederland, maar de relatie tussen Alda Events en SFX Entertainment is hiermee nog verder onder druk komen te staan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws