Kaartjes TicketSwap nu overdraagbaar op naam

Thomas Keulemans | 11 mei 2016
algemeen

Bij TicketSwap kunnen sinds gisteren tickets, die bij het online-bedrijf worden doorverkocht, opnieuw gepersonaliseerd worden op de namen van de nieuwe kopers. Dat is erg interessant voor events als The Flying Dutch en Amsterdam Open Air, die op naam controleren bij de ingang.

Hoe werkt het

Dit houdt het in: Stel, je koopt drie tickets via TicketSwap voor The Flying Dutch. Dan zet je deze nu eerst op de namen van de gebruikers met wie je gaat. Pas op het moment dat je die gegevens hebt ingevuld, kun je de nieuwe tickets downloaden.

Pas na het invullen van dit formulier kun je het nieuwe ticket downloaden. Dus: je koopt het ticket bij de The Flying Dutch, maar deze ontvang je pas in je mailbox nadat je je hebt geregistreerd. Je moet ze dus op je eigen naam zetten, ook al ben je van plan ze weer te verkopen. Dan pas ontvang je de e-tickets, welke je nodig bij Ticketswap om ze weer te koop aan te kunnen bieden.

De reden

Ticketfraude is helaas nog aan de orde van de dag. Dat proberen evenementorganisaties en -bureaus als TicketSwap juist tegen te gaan. Ze willen voorkomen dat er op allerlei manier mee gehandeld wordt. De nieuwe manier met de tussenstap van het registratieformulier op naam biedt zo een optie om tickets door te verkopen, wanneer iemand onverhoopt niet kan. Zo blijft TicketSwap handelaren een stap voor en kunnen zij niet zomaar tickets opkopen en doorverkopen, zonder dat er enige controle is. Dat evenement-organisatoren op deze manier ook meer over hun bezoekers te weten komen, is voor hen ongetwijfeld geen heel erg vervelend bijeffect…

Omslachtig? Of heb je vragen? De TicketSwap support desk geeft je graag verdere tekst en uitleg.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws