Metaaldetectiepoortjes op festivals in België

Thomas Keulemans | 12 mei 2016
algemeen

Strengere veiligheidsmaatregelen op festivals in België deze zomer

We zagen het al een beetje aankomen na de recente terreuraanslagen in Frankrijk en België: Er komen strengere veiligheidsmaatregelen deze zomer op de festivals in België. Vorige maand gingen er al geruchten dat tassen en rugzakken misschien niet meer zouden worden toegestaan op festivals, maar die maatregelen gaan volgens de organisatoren van de grootste Belgische festivals nog niet ver genoeg.

Metaaldetectors

Inmiddels moeten passagiers op de Belgische luchthavens al door extra metaaldetectiepoortjes heen en ook op de grote festivals zoals Tomorrowland, zullen deze poortjes nu geinstalleerd worden. De organisatoren van Rock Werchter, Graspop Metal Meeting, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop hebben hiertoe gezamenlijk besloten, omdat de terreurdreiging na de aanslagen in maart op de luchthaven van Brussel nog altijd groot is. Er gaan elk jaar ook veel Nederlanders naar deze evenementen toe.

Voor je eigen veiligheid

De organisaties benadrukken dat de verscherpte maatregelen voor ieders eigen veiligheid zijn. Daarbij zullen ze hun uiterste best doen om ergernis door lange wachtrijen tot een minimum te beperken. Rugzakken en handtassen worden uiteindelijk niet verboden, maar zullen wel extra worden gecontroleerd, dus houd hier rekening mee als je deze zomer een festival bij onze Zuiderburen gaat bezoeken.

De verscherpte maatregelen mogen vooral de pret niet drukken. Alles wordt in het werk gesteld om de bijkomende controles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

aldus concert-organisator Live Nation.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws