Jongetje zegt per ongeluk 'ja' tegen MDMA

Thomas Keulemans | 18 mei 2016
algemeen

Kleuter belandt op intensive care na eten XTC-pil

Een kleuter uit het Groningse Hoogezand is gistermiddag in het ziekenhuis beland, nadat hij op het schoolplein een XTC-pil had gevonden en had opgegeten. Een oplettende juf van basisschool Het Ruimteschip die het zag gebeuren, belde direct een ambulance en de politie. Artsen hebben laten weten dat de kleuter gelukkig hoogstwaarschijnlijk niets aan het incident zal overhouden, maar de jongen wordt voor de zekerheid nog een dagje op de intensive care in de gaten gehouden.

Gekleurde snoepjes

Een aantal kinderen vond tijdens het speelkwartier 'een zakje met iets wat op gekleurde snoepjes leek', laat de directeur van de basisschool weten in een statement. Eén jongetje maakte het zakje open en at de XTC-pil dus op. De school heeft alle ouders een mail gestuurd, waarin ze hen oproept hun kinderen op het hart te drukken nooit iets te eten wat ze op straat vinden. Bovendien wil de directeur de zaak met andere scholen bespreken, want 'zoiets kan in principe overal gebeuren'. Het is nog niet bekend hoe de pillen op het schoolplein terecht zijn gekomen en de politie buigt zich nu verder over de herkomst ervan.

Uiteraard hopen we dat de artsen gelijk hebben en dat het jochie er inderdaad niets aan overhoudt. Wat zeg jij eigenlijk tegen MDMA? 101TV vroeg het op straat en dat leidde tot enkele opzienbarende antwoorden... Check het filmpje hieronder.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws