Deadmau5 vs Skrillex: And the beef goes on!

Thomas Keulemans | 20 mei 2016
algemeen

Dj's Deadmau5 en Skrillex bitchen er lustig op los

De twee dj's voeren al enige dagen een pittige discussie met elkaar via (hoe kan het ook anders in Deadmau5' geval) Twitter. Aanleiding was een opmerking van Skrillex over de toekomst van EDM, die bij de Canadese dj duidelijk in het verkeerde keelgat schoot.

Rolling Stone

Een paar dagen geleden gaf Skrillex een interview aan het Amerikaanse blad Rolling Stone. Daarin pareerde hij een aanval van Deadmau5 (Joel Zimmerman) op hem en Justin Bieber over popmuziek en de EDM-scene. Volgens Skrillex zou Zimmerman, als hij een echte vriend zou zijn geweest, hem persoonlijk benaderd hebben over zijn ongenoegen, in plaats van dit te uiten op het internet.

'EDM is ten dode opgeschreven'

Veel nieuwsplatforms doken er meteen bovenop, waaronder DJ Mag, het medium dat Deadmau5 koos om op te reageren. Wat was nou eigenlijk de aanleiding van de hoogoplopende discussie? Skrillex gaf te kennen aan Rolling Stone dat hij denkt dat EDM ten dode is opgeschreven voor de toekomst. Daar was Deadmau5 het duidelijk niet mee eens: 'EDM isn't going anywhere! Unfortunately, neither is pop.' Het lijkt er op dat de twee een beetje langs elkaar heen praatten, want Skrillex doelde meer op de algehele cultuur van EDM en niet zo zeer de muziek, waar Deadmau5 aan refereerde.

LEES OOK: Deadmau5 versus de EDM-wereld - alle beef op een rijtje

Hoe dan ook: reden voor Deadmau5 om zowel Skrillex als DJ Mag een veeg uit de pan te geven via Twitter.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws