Vijf doden op CloseUp For Summer in de Filipijnen

Thomas Keulemans | 23 mei 2016
algemeen

Drama op EDM-festival CloseUp For Summer

Afgelopen weekend vond een groot drama plaats op een dance evenement in de Filipijnen. Op het CloseUp Forever Summer Festival, waarop Dimitri Vegas & Like Mike een van de headliners waren, overleden in totaal vijf mensen. Naast het Belgische duo stonden ook onder meer Goldfish & Blink en Julian Jordan op de programmering. De exacte doodsoorzaak is officieel nog niet bekendgemaakt, maar bij alle vijf begonnen de klachten met ademhalingsmoeilijkheden. 

Geruchten over de doodsoorzaak

Het festival, dat in de buurt van hoofdstad Manilla gehouden werd, was met 14.000 bezoekers compleet uitverkocht. De politie heeft het nieuws vandaag pas naar buiten gebracht en inmiddels doen al de wildste geruchten de ronde op social media. Zo zou het festival gebukt zijn gegaan onder de extreme hitte die door El Nino al tijden voor problemen zorgt op de Fillipijnen. De combinatie van hitte, drank en drugs lijkt festivalgangers fataal te zijn geworden. Zo wordt er gespeculeerd dat er een drugs-mengeling genaamd 'Green Amore' op het festival in omloop was; een mix van shabu (de lokale variant op crystal meth), XTC en een erectiestoornispil genaamd cialis. Wat wel vaststaat is dat alle vijf de feestgangers alcohol in hun bloed hadden.

Verband tussen de slachtoffers van CloseUp For Summer

Een verband tussen de vijf slachtoffers is er overigens niet, zo heeft de organisatie naar buiten gebracht:

"Ze zijn elk afzonderlijk ingestort. Ze kenden elkaar niet. Ze stonden op verschillende plaatsen"

Alle slachtoffers werden met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht, maar drie van hen bleken bij aankomst al overleden te zijn. De overige twee overleden enkele uren later alsnog. De autoriteiten en de politie hebben de zaak nog in onderzoek.

LEES OOK: Vijf doden op Time Warp Festival

Beeld via Instagram en Facebook CloseUp For Summer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws