Dit ijsje geneest jouw kater

Martijn Bastianen | 26 mei 2016
algemeen

Je kent het wel: je hebt een avondje flink doorgehaald met je vriendjes en vriendinnetjes. Je komt laat thuis en weet je bed met moeite te vinden. De dag daarna wordt je wakker met de meest afgrijselijke kater ooit. Je denkt met je katerkop: ‘Ik ga nooit meer zuipen.’ Maar hier is de oplossing voor dit probleem!

Zuid-Korea

In Zuid-Korea, een land waar alcoholconsumptie de pan uit rijst, heeft het geneesmiddel voor jouw kater. Wat ook niet zo gek is, want het land investeert maar liefst 125 miljoen dollar aan katergeneesmiddelen.

Gyeondyo

Het ijsje waarmee ze nu zijn gekomen, is niet alleen effectief, maar ook kapot lekker! Het zogenoemde Gyeondyo-ijs heeft een passievruchtsmaak, met vleugjes van rozijn erin. De betekenis van het woord ‘Gyeondyo’ komt neer op: ‘Het harde werk van de werknemers, die keihard moeten zwoegen na heftige alcoholconsumptie. En ook voor diegenen die vroeg op hun kantoor moeten zijn, na een zware avond drinken.’ Met andere woorden: dit ijsje is voor mensen die een schijthekel hebben aan een kater.

(Foto: Reuters)

Het ijsje bevat een eeuwenoud geheim recept, die afkomstig is uit de 16de eeuw. Het enige probleem is: waarschijnlijk komt dit ijs niet in de Albert Heijn of Jumbo te liggen… Blijkbaar helpt seks ook goed tegen een kater!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws