Spotify neemt 'oude' rol van SoundCloud over

Wouter de Vink | 27 mei 2016
algemeen

Spotify neemt 'oude' rol van Soundcloud over

Goed nieuws - voornamelijk voor opkomende dj’s en producers – want Spotify gaat dj-mixes en onofficiële remixes beschikbaar stellen! Hiervoor heeft het een deal gesloten met partij Dubset, die veel belangen van bepaalde releases behartigd. Dus, mocht jouw mix verwijderd zijn op SoundCloud, dan kan je het binnenkort gewoon op Spotify zetten!

LEES OOK: Billboard en Spotify sluiten exclusieve deal

‘Ons doel is om waar of wanneer dan ook goede muziek te leveren aan onze luisteraars’, zegt Stefan Blom. ‘Door deze deal met Dubset kunnen wij onze gebruikers dancemuziek leveren en tegelijkertijd weten we zeker dat de desbetreffende labels en andere betrokkenen eerlijk worden betaald. It’s a great day for music fans all over the world.’

Spotify vult het gat dat SoundCloud achterlaat

Hiermee volgt Spotify het voorbeeld van Apple Music, dat eerder al een overeenkomst sloot met hetzelfde Dubset. Beide streamingservices bieden nu dus ook een platform aan zogenaamde ‘bed room-producers’. En met het falen van SoundCloud de afgelopen tijd - waar veel (re)mixes wegens rechtenschending van het net worden gehaald - komt dat wel heel goed uit.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws