Dj's en hun struggles met SoundCloud

Martijn Bastianen | 26 mei 2016
algemeen

SoundCloud is de laatste tijd niet lekker bezig. Grootse dj’s worden getroffen door het onlineplatform. Blijkbaar beschikken top-dj’s niet meer over hun muziekrechten en dat laat SoundCloud je dan ook al te graag weten. Zo zijn er al een aantal dj’s slachtoffer geworden van een geblokkeerd account.

SoundCloud take down #1: Martin Garrix

Te beginnen met Martin Garrix. Zit je niets vermoedend op je SoundCloud-account je nummers te zetten, staat je inbox vol met honderd berichten. Zo’n beetje alle nummers waren verwijderd. Na Morgan Poage, Rob Swire, Eprom, Kaskade en Madeon, was het nu de beurt aan de Nederlandse dj. Hieronder kan je zijn verwijderde tweet bekijken.

LEES OOK: Spotify neemt 'oude' rol van SoundCloud over

SoundCloud take down #2: Chet Faker

En bij SoundCloud dachten ze het opgelost te hebben, na alles en iedereen… maar nee. Chet Faker’s zijn complete account was verwijderd. Hij kan niet eens op zijn account kijken. Met een lullig tekstje werd hem verteld dat hij de muziekrechten van Chet Faker heeft geschonden. Terwijl hij zelf Chet Faker is! Een goedgeplaatste ‘ok’ van Chet was dan ook meer dan terecht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws