Mindblowing: de waarde van de dance-industrie

Martijn Bastianen | 27 mei 2016
algemeen

dance

Deze week was het de International Music Summit in Ibiza. Op het party-eiland kwamen verschillende mensen uit de muziekindustrie en dance-fans bij elkaar. Dit allemaal om het te hebben over het muziekgenre en de industrie er rondom heen. In een rapport van IMS kwam het volgende naar voren.

De waarde van dance

Volgens hen is de dance-muziekindustrie ongeveer 7.1 miljard dollar waard. Dat is meer dan 60 procent(!) in vergelijking met drie jaar geleden. In de grafiek is ook te zien dat de toekomst er positief uitziet. Dat kan voor verschillende mensen als een verrassing komen. Toch is het vrij logisch, omdat dance in Azië en Zuid-Amerika steeds meer booming is onder het publiek. De markt in de States gaat naar hun hoogtepunt wat betreft dance. Niet vreemd dat er dus positieve geluiden vanuit IMS komen over de industrie.

LEES OOK: Honden luisteren liever naar Martin Garrix dan Beethoven

Stagnatie in groei

Toch is er duidelijk een tragere groei op te merken. Iets waar de industrie voor moet waken, omdat deze groei zo kan veranderen in een lichte daling. Of dit dan ook meteen de ‘dood’ gaat betekenen voor edm, is een vrij drastische prognose. In de toekomst wordt verwacht dat dance zich meer gaat ontwikkelen in de pop-markt.

Hieronder kan je de statistieken bekijken die zijn opgesteld door het IMS. Je kan het gehele rapport hier lezen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws