7 dingen die jij herkent tijdens het stappen

Martijn Bastianen | 28 mei 2016
algemeen

Het is weekend en dat betekent ouderwets zuipen met je maten en dushi’s. Maar dat verloopt niet altijd even geweldig, op z’n zachts gezegd. Wellicht herken je een aantal van deze punten die Partyscene op een rijtje heeft gezet!

1.       Die ene vriend die overal in slaap valt

Iedereen heeft wel een vriend of vriendin die je plots kwijt raakt als je gaat stappen. ‘Hey jongens, waar is Wouter gebleven?’ En daar begint de zoektocht! Want wat bij elk stapavondje geldt: samen uit, samen thuis. Met je lazaruskop ga je op zoek naar je maat, maar vinden? Ho maar! De volgende ochtend hoor je van die vriend dat zij/hij in slaap was gevallen. En God mag weten waar. Bij vrouwen geld vaak dat ze tijdens het toiletbezoek op het toilet in slaap vallen. Bij mannen weet je het simpelweg niet. Succes met zoeken in ieder geval!

2.       Die ene vriend die na twee bier en één flugel dronken is

Deze vrienden hebben meestal ook de grootste bek. ‘Ik kan makkelijk twintig bier op, en dan pas voel ik ‘m hangen’, roepen ze zelfverzekerd wanneer de avond start. Maar na twee biertjes zie je ze al wankelen van de alcohol in hun bloed. Na vijf bier ben je ze bijna kwijt en praten ze met een vierdubbele tong. Na ongeveer tien bier ben je ze volledig kwijt en liggen ze als een vaatdoek op de grond te brabbelen. Of ze gaan ergens spouwen als een vergiet. Punt 1 is ook mogelijk, trouwens.

View post on imgur.com

3.       Die ene vriend die het NK struikenduiken serieus neemt

Je hebt lekker gezopen met je vriendjes en vriendinnetjes en het is tijd om naar de stad te gaan om daar je hersencellen compleet te vernietigen. Tijdens de weg daar naartoe kom je geregeld wat prachtige bosjes tegen. En dan is daar die ene vriend die zich met z’n stomdronken bakkus aangetrokken voelt tot het groen. Op eens rent hij naar de bosjes, en springt hij erin. Vaak gaat dit volledig mis. NK struikenduiken: het is de dronkenmanssport die niet voor iedereen is weggelegd…

4.       Die ene vriend die nooit een rondje geeft

‘Jongens, ik geef het volgende rondje’, maar dit is de grootste leugen die jij gaat horen die avond. De laatste keer dat die persoon een rondje heeft gegeven, liepen de vibrators nog op steenkolen. Er is maar één keer dat je een rondje gaat krijgen van deze mensen; wanneer er een happy hour is! Door dit soort vrienden moet jij die ene zondag extra zwoegen om de rondjes financieel op te kunnen vangen... You’re the most valuable player!

5.       Die ene vriend die altijd alleen maar partyrookt

Je kent ze wel, jij gaat buiten een peukie doen, en opeens staat Alicia achter je. Met praaloogjes en een pruillipje kijk ze je aan. Je weet al wat er gaat komen... ‘Mag ik één peuk van je lenen?’ Je strijkt over je hart en geeft die ene sigaret. Uiteindelijk komt zij/hij nog acht keer met de vraag of ze mag meeroken. En als je zegt: ‘koop voortaan zelf een pakje’, wordt je schaapachtig aangekeken en krijg je te horen dat ze helemaal niet rookt. ‘Wat moet ik met zo’n pakje, als ik niet eens rook.’ Get your shit together…

6.       Die ene vriend die je na vijf minuten kwijt bent

Het is niet zoals nummer één, want deze vrienden zijn bezopen, maar kunnen nog wel ‘functioneren’. Je stapt de club binnen met al je vrienden. En dan valt je iets op… Die ene persoon die altijd verdwijnt, is verdwenen. Of je diegene al vijf minuten of drie uur kwijt bent, weet je eigenlijk niet. Je probeert te appen en te bellen, maar tevergeefs. Uiteindelijk zit je de dag erna op Facebook te koekeloeren en kom je foto’s tegen van die ene vriend die met een geheel andere groep mensen in een totaal andere stad is beland.

7.       Die ene ochtend dat je moet opstaan

Droge bek, koppijn als een malle en zo skir als een rietje. Deze ochtend kennen we allemaal wel. De avond ervoor was episch, geweldig, fantastisch, simpelweg de beste avond ooit. Met je katerkop sta je met moeite op, op zoek naar voedsel en vocht. Je krijgt nog wat dronkenmansfoto’s doorgestuurd waar jij het bestaan niet van wist en elke keer denk je bij jezelf: ‘ik ga nooit meer zuipen.’ Maar dit is de grootste illusie die jij steeds weer tegen jezelf verkondigd. Volgende week ga je weer naar de klote, lekker toch?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws