DJ's willlen geld zien van Facebook

Martijn Bastianen | 31 mei 2016
algemeen

 

Auteursrechten zijn steeds meer een dingetje aan het worden in onze samenleving. Met de komst van verschillende sociale media en muziekplatformen is het nadrukkelijk aanwezig in de muziekindustrie. Ruim tweeduizend artiesten eisen dat er een verandering komt in het auteursrechtenbeleid. Deze artiesten hebben een brief ondertekend om zo een Europese wetsverandering aan te nemen wat betreft auteursrechten.

LEES OOK: SoundCloud blijft de gebeten hond

Vijf miljard euro

Het exacte probleem ligt bij platformen zoals Facebook en SoundCloud. Zij zouden namelijk vijf miljard euro per jaar verdienen aan muziek, filmpjes en afbeeldingen waar auteursrechten op zitten. Dit vertelt Robbert Baruch, manager public affairs van Buma/Stemra, aan De Telegraaf. Verder vertelt hij dat de internetregulering van Europa gedateerd is. Deze wet werd namelijk aangenomen in de jaren ’90 en was bedoeld voor internetproviders.

Er zijn een aantal artiesten die het helemaal beu zijn dat zij geen geld zien van platforms als Facebook. Zo hebben diverse DJ's de brief ook ondertekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws