Opmerkelijk: best verdienende dj's van dit moment

Martijn Bastianen | 1 juni 2016
algemeen

De International Music Summit in Ibiza heeft veel informatie gegeven over de stand van zaken in de EDM-wereld. In het driedaagse evenement komen mensen bij een om het te hebben over de dance-wereld. Elk jaar wordt er weer een tsunami aan informatie verstrekt. Van festivalpopulariteit tot de best verdienende dj’s.

Groei inkomsten dj’s

En dat laatste werd nog eens groot toegelicht. Want de meeste mensen storen zich aan de inkomsten van dj’s. Volgens Forbes is de hoeveelheid inkomsten weer gestegen. Van 2012 naar 2013 was er maar liefst een groei van 97%! De jaren daarop is het niet zo extreem. Afgelopen jaar is het zelfs maar met 3% gegroeid, wat relatief meevalt.

LEES OOK: Mindblowing: de waarde van de dance-industrie​

Best verdienende dj’s

Om je nog een indicatie te geven van deze grafiek, zijn de top 3 best verdienende dj’s toegevoegd. Calvin Harris blijft op een steady 66 miljoen dollar staan. Ter vergelijk: NBA-basketballer LeBron James verdient 'maar' 24 miljoen dollar per jaar. Op nummer twee staat David Guetta, met een inkomen van 37 miljoen dollar in 2015. En ook Nederlandse legende Tiësto staat in de top 3. Hij heeft Avicii van de derde plaats gestoten. Met 36 miljoen dollar zit hij Guetta op de hielen, die dus plek nummer twee bezet.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws