Shazam voorspelt verrassende zomerhits

Thomas Keulemans | 3 juni 2016
algemeen

Shazam

Shazam en de glazen bol voor de zomerhits van 2016

Iedereen 'Shazamt' wel eens een track van de radio, of op een feest of festival. Dat laatste lukt lang niet altijd vanwege teveel achtergrondkabaal, maar toch is de app vaak een uitstekend redmiddel om die ene nieuwe track die jou kippenvel bezorgt te achterhalen en vervolgens te streamen of downloaden.

Nieuwe mogelijkheden van Shazam

Nu hebben de makers van Shazam weer wat leuks bedacht en toegevoegd aan de applicatie: het voorspellen van de grootste zomerhits van het jaar. En daar zitten best verrassende tracks tussen.

Hoe gaat Shazam te werk?

'We kunnen steeds beter voorspellen welke tracks 'hot' zijn, omdat we wereldwijd honderden miljoenen gebruikers hebben. Aan de nummers die zij via onze dienst opzoeken, kunnen we precies aflezen waar de trends zitten',

aldus CEO Rich Riley van Shazam.

'Deze zomer wordt dat nog een lastige klus en een spannende strijd, want er staan enorm veel goede tracks op het punt om door te breken.'

Shazam kijkt hierbij niet alleen naar hoe vaak een track wordt gezocht, maar ook naar de tijdspanne waarin dit gebeurt en naar de regio's waarin dit gebeurt.

LEES OOK: De nieuwe remix van Afrojack is... apart?!

Wie zijn de kanshebbers op de zomerhit van het jaar?

Naast een aantal logische kanshebbers zoals Drake's 'One Dance', Justin Timberlake's 'Can't Stop The Feeling' en Calvin Harris' 'This Is What You Came For' (ft. Rihanna), staan er enkele verrassende artiesten en platen tussen de kanshebbers: Kiiara, Desiigner (reeds geremixt door Afrojack) en Era Istrefi.

Check die verrassende platen hieronder en bepaal zelf of jouw favoriete zomertrack er tussen zit!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws