Deze pil moet je zes dagen slikken tijdens ADE

Thomas Keulemans | 6 juni 2016
algemeen

pil

Slik hoe dan ook deze pil tijdens het ADE

Wat je ook allemaal van plan bent te gaan slikken tijdens het Amsterdam Dance Event, zorg er in elk geval voor dat je de hand weet te leggen op deze pil: de anti-gehoorschade pil!

Piepje

De organisatie van het ADE speelt goed in op een steeds groter wordend probleem, namelijk gehoorschade onder het uitgaanspubliek. Niet alleen in kroegen, maar zeker ook op festivals en dance-evenementen staat de muziek doorgaans lekker hard. Dat komt de sfeer zeker ten goede, want als jij je dansje staat te doen wil je niet de conversatie van de mensen naast je boven de muziek uit horen, toch? Maar een vervelende piep in je oor de dagen na een festival, moet je echt zien te voorkomen.

Slik deze pil tijdens het ADE

Daarom is er nu een pil ontwikkeld die vitaminen en magnesium bevat. Deze pillen worden verstrekt door de organisatie van ADE. Onderzoek moet nog wel eerst uitwijzen of de pillen echt helpen bij het beschermen van je gehoor bij hoge geluidsvolumes, maar de eerste testresultaten zijn in ieder geval veelbelovend.

'Vitaminen en magnesium kunnen inderdaad het functioneren van cellen beïnvloeden'',

aldus audioloog Jan De Laat van het Leids Universitair Medisch Centrum.

LEES OOK: Veel jongeren niet bezig met gehoorbeschadiging

Oordoppen

De pil zou vooral voor tieners geschikt zijn. Zij zijn vaak nog slecht op de hoogte van het belang van gehoorbescherming tijdens het uitgaan. Gelukkig zijn de iets oudere festivalgangers tegenwoordig beter op de hoogte van de risico's van hard geluid en dragen zij steeds vaker oordoppen. Zolang het onderzoek naar de anti-gehoorschade pil nog loopt, doe je er dus verstandig aan sowieso een setje oordopjes te regelen voordat jij het Amsterdamse nachtleven induikt tijdens het komende ADE in oktober!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws