Acht feitjes over Tomorrowland

Nadja | 6 juni 2016
algemeen

Tomorrowland

Tomorrowland is uitgegroeid tot één van de grootste en meest geliefde dancefestivals. Het is een meerdaags festival in juli dat elk jaar in Boom, België wordt georganiseerd. Wij hebben een paar feitjes voor je op een rij gezet over het festival.

Vroeger

In 2005 stonden er grote namen op Tomorrowland als Armin van Buuren, Sven Väth en Ferry Corsten. Het festival was een heel stuk kleiner (10.000 bezoekers) dan dat het nu is en er werden een hele hoop kaarten gratis weggegeven! Nogal een verschil met nu. De organisatie wilde op deze manier het festival drukker maken. Tegenwoordig hoeven ze daar geen moeite voor te doen. Ook duurde het festival maar één dag en vond het plaats in augustus in plaats van in juli.

Tomorrowland - Daily Michael

Tomorrowland Decoratie 

Tomorrowland stopt erg veel tijd en moeite in het maken van hun decoraties. Het is dus logisch dat als je opzettelijk iets vernielt, je daarvoor in de problemen komt. Vernieling leidt tot verwijdering van het festival en een forse boete!

Armbanden

Op festivals ontmoet je regelmatig nieuwe mensen, maar probeer die de volgende dag maar weer eens terug te vinden op een festival zo groot als Tomorrowland! Dit jaar heeft Tomorrowland daar een handige oplossing voor. Met de bandjes die gebruikt worden om toegang te krijgen tot het festival, kun je je online registeren en verbinden met Facebook. Als je iemand wil toevoegen, hoef je alleen maar allebei op het hartvormige knopje te drukken. Aan het einde van de dag ontvang je een mail met alle facebookprofielen van je nieuwe vrienden.

Lasers

De lasershows zijn werkelijk spectaculair! Maar schijnbaar ook gevaarlijk. In 2009 hebben twee festivalgangers ID&T (de organisatie van Tomorrowland) aangeklaagd, wegens schade aan hun ogen. De lasers zouden tijdens de show in hun ogen hebben geschenen, wat een bloeding zou hebben veroorzaakt. De rechter sprak ID&T echter vrij en de festivalgangers moesten zelf voor hun kosten opdraaien.

Liefde

De ‘Church of Love’ is ontworpen voor alle soorten lovers; lange relaties, recente relaties, nieuwe interacties (als in: ik ken je net tien minuten, maar laten we gaan!). In de ‘Church of Love’ vind je een bed, condooms en tissues. Twee nonnen bewaken het fort voor je, terwijl jij lekker je gang gaat. Klinkt bizar, maar een echte hit op Tomorrowland!

Luxe

Als je genoeg geld hebt en veel te veel om luxe geeft om je ook maar in een tent te wagen, dan zijn de luxe villa’s wat voor jou. Bij aankomst ontvang je een glas met bubbels. De vijfdaagse pas is geldig voor maximaal twaalf personen. Er is een luxe woonruimte met bank en eettafel, twaalf comfortabele bedden, een kleine keuken met volle koelkast en zelfs een jacuzzi.

Winkel

Eten, drinken, kleding... op het festival is van alles te krijgen! Maar buiten het festival heeft Tomorrowland ook twee winkels geopend; één in Antwerpen en één in Boom. In de winkels kun je officiële merchandise krijgen, designspullen, wijnen en zelfs fietsen. Alles bedrukt met het logo van Tomorrowland.  

Tomorrowland shop

Uitverkocht!

Tomorrowland is één van de snelst uitverkochte festivals. Jaarlijks proberen honderdduizenden mensen een kaartje te bemachtigen, wat resulteert in een gigantische wachtrij. Dit jaar waren mensen erg boos omdat ze nog steeds in een wachtrij stonden, toen de organisatie al liet weten dat het uitverkocht was.

Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is a Mystery.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws