Ultra Music Festival breidt steeds verder uit in Latijns Amerika

Thomas Keulemans | 10 juni 2016
algemeen

Ultra breidt opnieuw uit in Latijns Amerika

Het Ultra concept blijft maar uitbreiden. Daarmee smeedt de organisatie het ijzer terwijl het heet is, want wereldwijd klinken er steeds meer negatieve geluiden over de toekomst van EDM. Binnenkort besteden we hier uitgebreid aandacht aan in ons magazine 'Clublife Magazine' #2. Gisteren maakte Ultra Music Festival (UMF) bekend nog een aantal nieuwe steden in Latijns Amerika aan te zullen doen in de landen Peru, Chili, Bolivia en Paraguay. De data zijn respectievelijk 7,8, 14 en 15 oktober, 2016. Het betreft een serie kleine, eenmalige shows voordat het tweedaagse 'hoofdfestival' in oktober in Brazilië neerstrijkt.  

Na vijf eerdere succesvolle festivals in São Paulo, Brazilië, heeft de organisatie laten weten dat Rio de Janeiro de nieuwe thuisbasis van Ultra zal worden in Brazilië. Ultra in Chili was in 2015 al een groot succes, bekijk hier de officiele aftermovie:

LEES OOK: Dit was Martin Garrix op Ultra

Historie van Ultra

Het festival werd voor het eerst gehouden in 1999 in Miami. Het was een eendaags festival tot 2007, maar de populariteit nam zo enorm snel toe, dat het daarna naar twee dagen ging. Vanaf 2011 werd het zelfs drie dagen en dat is het anno 2016 nog steeds. Inmiddels heeft Ultra over de hele wereld festivals gehouden, zoals in Ibiza (Spanje), Buenos Aires (Argentinië), São Paulo (Brazilië), Santiago (Chili), Seoel (Zuid-Korea), Kaapstad en Johannesburg (Zuid-Afrika), Split enHvar (Kroatië). Onlangs werd ook Singapore aan de steeds langer wordende lijst toegevoegd.

Foto credits: 'EDMKevin'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws