Techno steeds populairder bij jonge Amerikaanse EDM-fans

Thomas Keulemans | 10 juni 2016
algemeen

techno

Techno-festivals als Awakenings zijn erg populair en steevast razendsnel uitverkocht. Voor wereldwijde festivals als BPM en Movement Electronic Festival (Amerika) geldt hetzelfde. Eén ding valt daarbij enorm op: er is een trend gaande wat betreft de gemiddelde leeftijd van de Amerikaanse techno-liefhebbers, die alsmaar blijft dalen.

Techno domineert in Europa al lange tijd de Europese topclubs. In discotheken op Ibiza is het genre haast oververtegenwoordigd, als je de dj's bekijkt die in dit genre actief zijn op het vakantie-eiland. Carl Cox @ Space met zijn Music is Revolution-shows blijft ongekend geliefd, zeker nu hij aan The Final Chapter (zijn laatste jaar in de Space) is begonnen.

LEES OOK: #TechnoTuesday - Berlijn

'Get on board the techno train'

De baas van het Amerikaanse techno-label Octopus Recordings, dj Sian legt uit:

'Het genre techno bestaat al erg lang en wordt vooral gelinkt aan vage, duistere underground clubs in Europa, zoals Berlijn. Maar techno komt eigenlijk uit Detroit! In Amerika verschilt de populariteit enorm van staat tot staat en van stad tot stad. In Los Angeles, waar erg veel latino's wonen, gaat het vooral om rhythm en groove; maar in Detroit vind je een immense experimentele techno-geschiedenis. In het 'Arts District' schieten warehouse techno parties als paddenstoelen uit de grond. Héél erg underground.

De populariteit van mainstream EDM zorgt ervoor dat veel jongeren in aanraking komen met allerlei genres, omdat ze steeds weer op zoek gaan naar nieuwe dingen. Hun smaak blijft zich ontwikkelen. Ook al zijn er veel jonge fans die de term EDM slecht pruimen, het zorgt er wel voor dat ze steeds beter hun weg weten te vinden naar de underground warehouse techno-feesten. Daar vinden ze afwijkende muziek, anders dan wat de massa tof vindt',

aldus Sian.

Heb je nog niet geprobeerd een duik te nemen in de diepe en donkere wereld van de (Amerikaanse) techno? Check dan dj Sian's set van showcase Octopus Recordings op Movement Electronic Festival.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws