Detroit: Techno City krijgt expo in Londen

Bart Remmers | 12 juni 2016
algemeen

Detroit Techno City deze zomer te zien in Londen

Nog nooit was een geschiedenisles zo leuk. Zo tof, dat je er graag een vliegticket naar Londen voor over hebt. Er worden geen stoffige museumzalen of gortdroge colleges door het Institute Of Contemporary Arts (ICA) in de Britse hoofdstad ingeruimd. De expositie 'Detroit: Techno City' zindert van de spanning en is een must voor elke EDM-liefhebber.

The Belleville Three

De tentoonstelling richt zich op de ontwikkeling van de zogenaamde 'Detroit-techno'. De Amerikaanse stad - ook bekend van de Motown-soul en failliete auto-industrie - is de wieg van de techno zoals we het nu kennen.

LEES OOK: Techno steeds populairder bij jonge Amerikaanse EDM-fans

De muziek ontstond eind jaren zeventig uit de disco, de funk en vooral de Europese elektronische muziek, zoals het kenmerkende geluid van Kraftwerk, Giorgio Moroder, Cerrone en Can. Jonge, (vooral) zwarte mannen zoals 'The Belleville Three' Juan Atkins, Derrick May en Kevin Saunderson en pioniers als Blake Baxter en Eddie Fowlkes maakten de Detroit-techno groot. Een tweede golf met daarin onder meer Carl Craig (foto) en Richie Hawtin brachten deze vorm van house naar Europa waar de populariteit nog vele malen groter werd.

LEES OOK: Techno steeds populairder onder jonge EDM-fans

Amerika versus Europa

De expositie in het ICA zal voor een belangrijk deel gericht zijn op de overeenkomsten en de verschillen tussen de Amerikaanse en Europese techno in de periode van eind jaren zeventig tot begin jaren negentig. Lijkt het je wat? Nog even geduld; de expositie start 27 juli en duurt tot 25 september. Nu alvast meer te weten komen over deze stroming? Check de onderstaande mini-documentaire dan alvast eens...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws