Legendarische Burning Man Festival komt naar Nederland

Thomas Keulemans | 13 juni 2016
algemeen

Burning Man

Zojuist kwam het nieuws naar buiten dat het legendarische Amerikaanse Burning Man naar Nederland komt. Wanneer? Deze zomer al! De Nederlandse versie, met als slogan Where The Sheep Sleep zal een driedaags festival worden dat van 29 tot en met 31 juli op de Veluwe gehouden wordt.

'The purpose of “Where the Sheep Sleep” is to dream together and create a reality that we won’t forget.'

Veel details zijn nog niet bekendgemaakt door de organisatie, al is er wel al een website in het leven geroepen die meer informatie biedt. Check de site hier. Voor evenementen tijdens het festival moet je wel eerst even lid worden van de Burning Man Netherlands Community.

In elk geval betreft het een non-profit organisatie 'Burning Man Netherlands', die samen met haar veel grotere Amerikaanse broer aan Nederland en Europa wil laten zien dat Burning Man meer inhoudt dan het roemruchte event in de Amerikaanse woestijn. De organisatie wil met het festival in Nederland het gedachtegoed van de Amerikaanse versie over brengen naar Europa.

Gedachtegoed

Wat is dat gedachtegoed dan? Het is gebaseerd op tien principes, waarvan zelfexpressie, saamhorigheid en het principe van geven en nemen (geven is belangrijker dan nemen) de drie meest belangrijkste zijn. Ook het achterlaten van geen enkel spoor noemt Burning Man als een van haar tien principes.

Party-time?

Maar wordt er ook nog gefeest? vraag je je misschien af. Op de website valt te lezen dat er tot nu toe een drietal events gepland staat tijdens het festival, waaronder de Decompression Party en het Art Gala. Deze Decompression Party is een al bestaand concept van Burning Man Netherlands, dat al eerder gehouden werd in RADION, Amsterdam.

Zoals gezegd is er verder nog maar weinig bekend over de precieze inrichting van het driedaagse festival deze zomer en de organisatie is via haar website helaas slecht te bereiken voor nader commentaar. Ongetwijfeld zullen er spoedig meer details naar buiten worden gebracht. Wij zijn net zo benieuwd als jij of deze Nederlandse versie ooit tot legendarische proporties uit kan groeien, maar met een vaak druilerige zomer lijkt het ons toch niet helemaal hetzelfde als de mysterieuze en bloedhete woestijn in Amerika!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws