Resident DJ Infinite vertelt over horronacht in The Pulse, Orlando

Thomas Keulemans | 15 juni 2016
algemeen

Resident DJ The Pulse doet zijn verhaal

Amerika en de dance industry wereldwijd zijn nog steeds geschokt na de tragedie van afgelopen weekend in gay nachtclub The Pulse. Er komen meer en meer verhalen naar buiten van overlevenden, politiemensen en reddingswerkers. Maar het verhaal van vaste resident DJ Infinite, die het drama van heel dichtbij meemaakte, is toch wel het meest schokkend.

DJ Infinite, wiens eigenlijke naam Ray Rivera is, is al jarenlang vaste dj in de gayclub The Pulse in Orlando. Zo was hij ook zaterdagnacht 'gewoon' aan het werk, toen er zich ineens een groot drama voltrok: een gewapende terrorist drong de club binnen en begon om zich heen te schieten. DJ Infinite vertelt in een interview met The Daily Beast:

“I ducked behind my DJ booth. People were running from the main room, out to the patio, which leads into the parking lot… It emptied out quickly. Basically everybody was just panicking…I looked inside and saw people were laying on the floor in the main club, covered in blood. “I never imagined I would be at anything like this. It was so terrible.”

In de chaos die onstond doken twee bezoekers, een man en een vrouw, ook achter Rivera's dj-booth. De twee danken hun leven aan de dj, die hen hielp via de nooduitgang achter de booth naar buiten te komen. Rivera vertelt verder nog, dat hij bij het horen van de eerste geweerschoten in eerste instantie dacht dat het voetzoekers of een ander soort vuurwerk betrof.

"I turned the music off. Then the screaming and chaos began. I never imagined I would be at anything like this. It was so terrible", 

besluit hij zijn verhaal.

De politie schoot de terrorist uiteindelijk dood, maar niet voordat hij 50 dodelijke slachtoffers had gemaakt. Veel dj's en producers uit de dance scene betuigden deze week al hun medeleven aan de families van de slachtoffers van de schietpartij.

LEES OOK: Emotionele Diplo reageert op nachtclub-drama in zijn hometown Orlando

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws