Zelf je drugs testen? Beter van niet!

Peter Güldenpfennig | 15 juni 2016
algemeen

Natuurlijk, een vruchtensapje is beter en ook lekkerder dan een random pil die je dropt, maar om in ieder geval je best te doen drugs met mate en zo veilig mogelijk te gebruiken haal je alles uit de kast. Goed drinken, fatsoenlijk eten van tevoren, zo nu en dan het eerder genoemde vruchtensapje en jezef vooral in check houden. Want er kan heel wat misgaan wanneer je drugs niet op fatsoenlijke wijze gebruikt. En daar springt de commercie direct weer op in, want als iets geld in het laatje brengt is het wel angst.

Testpakketten voor vertellen je weinig waar je iets aan hebt

Dus koop je uit angst een dergelijk pakket. Covered, right? Wrong. Want de info die die pakketten je geeft is niet perse de info waar je iets aan hebt. Tenminste, we vermoeden dat Thumb dat dacht toen ze naar farmaceut David Nutt stapten om zijn expert opinion te krijgen over enkele testpakketten die je via het internet kan bestellen.

Nutt zegt bijvoorbeeld heel terecht dat de pakketten je kunnen vertellen waaruit je pil bestaat, door het opwekken van een chemische reactie. Dat is meteen het probleem, want dan wordt er naar specifieke stoffen gezocht. De test vertelt niet wat er nog meer in je pil zit.

Veilig omgaan met drugs

Wel erkent de farmaceut ook voordelen. Zo promoten de pakketten wel veilig drugsgebreuik, iets waar niemand tegen kan zijn natuurlijk. Dan nog een advies van ons: wees terughoudend met drugs, laat je informeren (bijvoorbeeld hier, maar met name op deze website) en koop of neem enkel iets aan van iemand als je zeker weet dat je het kan vertrouwen. Toch drugs in handen gekregen waarover je twijfelt? Dan kun je deze laten testen of diverse plekken in Nederland. Ga hierheen voor een lijst van testpunten.

Meer informatie over drugs en drugsgebruik vind je op drankendrugs.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws