Twitter investeert 70 miljoen in SoundCloud

Thomas Keulemans | 16 juni 2016
algemeen

Twitter heeft een investering van maar liefst 70 miljoen dollar gedaan in SoundCloud. Daarmee komt de waarde van muziekdienst SoundCloud nu op een slordige 700 miljoen dollar. De investering is opmerkelijk te noemen, omdat het met Twitter zelf niet heel erg lekker gaat. Zo groeit het aantal gebruikers niet of nauwelijks meer en slaagt Twitter er maar niet in daar wat aan te veranderen.

Forse investering

De forse investering werd door zowel Twitter-CEO Jack Dorsey als door SoundCloud bevestigd, maar beide partijen wilden geen details naar buiten brengen over de precieze hoogte ervan. Technologiesite Recode meldt echter dat het om 70 miljoen dollar zou gaan (ongeveer 67 miljoen euro). Volgens Recode zullen er nog meer investeringsronden volgen, waarmee het totaal uiteindelijk op zo'n 100 miljoen dollar uitkomt.

Alsnog muziekstreaming voor Twitter?

Twitter begon in 2013 zelf een muziekdienst: Twitter Music, waarbij gebruikers op basis van hun tweets suggesties kregen aangeboden voor muziek. Dit flopte echter jammerlijk en na een jaar werd daar de stekker alweer uitgetrokken. Toch wilde Twitter zich op muzikaal gebied verder ontwikkelen, want een jaar later klopte het medium aan bij SoundCloud, in een poging toch in de markt van online streaming te stappen. Daar zag Twitter uiteindelijk vanaf, omdat de cijfers van SoundCloud niet zouden kloppen, meldde The Wall Street Journal destijds.

Ondanks de populariteit van SoundCloud is de streamingdienst recentelijk geregeld in opspraak geweest; accounts van bekende dj's (onder andere Deadmau5) werden gehackt en er was het nodige gedoe rondom de muziekrechten van de dj's en producers.

LEES OOK: Dj's en hun struggles met SoundCloud

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws