Flume: 'Mijn ego was enorm'

Peter Güldenpfennig | 17 juni 2016
algemeen

De Australiër Flume, het pseudoniem van Harley Edward Streten, doet het enorm goed en doet dat al sinds 2012, toen zijn debuutalbum Flume uitkwam. Succes op zo'n jonge leeftijd (hij was toen 21) doet rare dingen met je, en Streten is hier geen uitzondering op.

Tegenover Rolling Stone vertelt de muzikant dat het succes hem al snel naar het hoofd steeg. 'Mijn dromen kwamen uit', vertelt hij. 'Een tijdlang dacht ik dat ik de koning was. Ik had zeer zeker een enorm ego. Ik zat op een cool label, ik had veel fans en alle mensen vertelden me hoe geweldig ik was'. 

Tja, zoiets kan je opbreken als je niet oppast, hoogmoed komt tenslotte voor de val. Maar Streten had gelukkig de juiste mensen om zich heen. 'Het was een leuke tijd, maar gelukkig hield ik door mijn manager en goede vrienden de voeten stevig op de grond', verklaart hij. 

Een volwassen Flume

Die tijd lijkt inmiddels voorbij. 'Het was een turbulente tijd. Ik werd in het diepe gegooid, ik had voor het eerst geld, was voor het eerst op mezelf en ik ging door een 'eikelfase'. Het waren allemaal dingen die voor het eerst op me af kwamen en dat was een gekkenhuis. Ik ben daar overheen, ik ben flink wat wijzer geworden.'

Lees meer: Een cadeautje van Flume

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws