Brand tijdens EDC Las Vegas zorgt voor veel opschudding

Thomas Keulemans | 20 juni 2016
algemeen

EDC Las Vegas

Metershoge vlammen uit decoratie tijdens EDC Las Vegas

Het Electric Daisy Carnival (EDC) in Las Vegas was het afgelopen weekend het decor van heel veel te gekke dj-optredens. Zo'n beetje elk EDM-genre was wel vertegenwoordigd op het grootste dance event van Amerika, dat dit jaar haar 20-jarig jubileum beleefde. Het festival groeit elk jaar groter en gekker, met meer en meer kermisattracties, nog meer dj's in de line-up en een groeiend aantal bezoekers.

LEES OOK: Nieuwe dingen op EDC Las Vegas

EDC is on fire

Zaterdagnacht (Amerikaanse tijd) ging het ineens behoorlijk mis bij een van de vele optredens: tijdens de set van de Engelse drum and bass en dubstep dj Andy C vloog een groot stuk decoratie plotseling in brand. Midden in Andy's set op BassPOD stage vatte een gigantisch deel van het podium ineens vlam, doordat een van de pyrotechneuten niet goed functioneerde. In no-time sloegen metershoge vlammen de lucht in, wat overigens wel een spectaculair gezicht was. Andy C's optreden werd uiteraard direct stilgelegd.

Het ongeluk gebeurde rond 3 uur 's nachts, maar gelukkig had de brandweer het vuur redelijk snel onder controle en raakte niemand echt gewond. Eén stage-medewerker werd voor de zekerheid korte tijd behandeld omdat hij rook had ingeademd in een poging de vlammen te blussen. Enige tijd later werd de muziek wel weer hervat.

Bekijk hieronder enkele video's van de plotselinge brand.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws