Tien jaar Welcome To The Future!

Thomas Keulemans | 21 juni 2016
algemeen

Welcome To The Future festival bestaat dit jaar tien jaar! Het te gekke festival pakt dit jaar dan ook flink uit. Op 23 juli zal 'WTTF' weer plaatsvinden op recreatiegebied Het Twiske, ten noorden van Amsterdam. Zorg dat jij er bij bent, want de jubileumeditie wordt een hele bijzondere!

Historie van Welcome To The Future

Waan je even terug in de jaren '90. Een nieuwe muziekstroming neemt steeds grotere vormen aan en spreidt zich uit over heel Europa. Dreunende beats zijn kenmerkend voor deze nieuwe sound: house en techno is geboren! Een klein groepje pioniers in Amsterdam weet het zeker: Dit wordt the music of a new generation. Paradiso, van oorsprong een oude kerk, opent haar deuren en wordt het podium van de pioniers om de allereerste Welcome To The Future feesten te organiseren.

Jaren later, in 2007 om precies te zijn, besluiten de pioniers om samen met een aantal nieuwe gezichten de koppen weer bij elkaar te steken. Het doel? Het Welcome To The Future concept naar buiten brengen, na vijftien succesvolle jaren als indoor-event. Als locatie worden de prachtig groene heuvels van recreatiegebied Het Twiske uitgekozen. Een schot in de roos! 5.000 bezoekers beleven een topdag op de vier verschillende area's die het festival dat jaar telt.

Underground House en Techno

Nu, bijna tien jaar later staat Welcome To The Future nog steeds garant voor het beste wat de dance industry te bieden heeft op het gebied van underground house en techno. Van het begin af aan was één ding duidelijk: Dit festival moest anders worden dan alle anderen. Grote, internationale namen op de line-up, maar ook lokale helden komen aan bod op de verschillende podia, want Nederlands talent moet gekoesterd worden! 

Focus

De focus ligt niet alleen op de muziek: a sense of discovery is een principe dat sterk verweven zit in het festival's principes. Op ontdekkingsreis dus, door middel van het luisteren naar nieuwe, talentvolle artiesten of door het verkennen van het festivalterrein dat bol staat van de secret hideaways en andere geheimen. De pure schoonheid van Het Twiske bewijst zich jaar na jaar weer, waardoor het festival ook zeer milieubewust met het terrein omgaat. Welcome To The Future is daarmee een van de tien groenste festivals in de wereld (A Greener Festival Award gaf een Certificate of Excellence af op dit gebied).

Welcome To The Future heeft de tand des tijds goed doorstaan. Elke editie ervaren zowel bezoekers als artiesten en crew een soort familiegevoel. Een bijzondere, kleurrijke sfeer, anders dan alle andere festivals. Een festival voor openminded people en pure bliss: een gelukzaligheidsgevoel! Na een eerste geslaagde indoor editie in het Warehouse Elementenstraat november vorig jaar, is het nu weer tijd om weer naar buiten te gaan en de geannuleerde editie van 2015 snel achter ons te laten!

Bekijk hieronder alvast de trailer voor WTTF 2016 of bezoek de website voor alle informatie en tickets! 

Bekijk hieronder ook alvast de complete line-up!

MAIN

Andhim

Apollonia

Hot Since 82

Joran van Pol

Pan-Pot

The Martinez Brothers

TECHNO

Chris Liebing

Juan Sanchez

Len Faki

Maarten Mittendorff & Jasper Wolff

Paco Osuna

Paul Ritch (live)

Secret Cinema & Egbert

HOUSE

Alex Salvador & Daan Groeneveld

Anonym

Cajmere

De Sluwe Vos

DJ Sneak

Quazar (live)

CIRCUS

Carl Craig

Eagles & Butterflies

Extrawelt (live)

Karotte & Gregor Tresher

Premiesku (live)

Unisol

AMSTERDAM

Dorine Dorado

Julien Chaptal (live)

Makam

Maxi Mill

Olivier Weiter

San Proper (live)

Steve Rachmad

Tom Trago

GARDEN

Baikal & The Drifter

Kraut

Nino&Frankie

Olaf Stuut (live)

Satori (live)

Some Chemistry & Florinsz Janvier

Spaceandtime

SALON

Ferro

Gravy

Max Abysmal & Tim Jules

Melon

New Kid in the Salon

SHMLSS

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws