De meest invloedrijke Zuid-Afrikaanse EDM artiesten

Nadja | 23 juni 2016
algemeen

De meest invloedrijke Zuid-Afrikaanse EDM artiesten

In Zuid-Afrika wordt de elektronische muziek steeds populairder en zo worden er steeds meer wereldklasse dj’s en producers de wereld in geworpen. Wij hebben een aantal artiesten voor je op een rijtje gezet die Zuid-Afrika op de kaart hebben gezet in de dance industry.

Goldfish

David Poole en Dominic Peters, oftewel Goldfish, namen de wereld over met hun debuutalbum Caught In The Loop. Hun tweede album 'Perceptions Of Pacha' zorgde ervoor dat hun leven voorgoed veranderde. Met hun performance reizen ze tegenwoordig de hele wereld over. Ze werden genomineerd voor tien SAMAs en wonnen er twee. Hun talent werpt vele vruchten af.

DJ Fresh

DJ Fresh is een van de meest iconische dj's in het land. Zijn carrière begon bij de radio zo’n 20 jaar geleden bij YFM. Tegenwoordig is DJ Fresh een van de meest voorkomende artiesten op een van de meest populaire radiostations van Zuid-Afrika: 5FM. Hij bracht zijn compilatie Fresh House Classics uit in 2006. Zijn tracks worden als klassiekers beschouwd en ze worden vandaag de dag nog steeds veel gedraaid in clubs, zoals 'We Had A Thing' van Abstract Truth.

Vinny Da Vinci

Vinny Da Vinci is een van de meest bekende en gerespecteerde dj's in het land. Al 30 jaar drukt Vinny zijn stempel op de industrie; een echte veteraan. Zijn Deep House Sounds Vol .1 kwam uit in 1999. Het is een mijlpaal geworden voor de deep house community in Zuid-Afrika. Vinny is tevens mede-eigenaar van House Afrika. Niemand minder dan DJ Fresh wordt onder andere vertegenwoordigd door dit label.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws