Sensation rustig verlopen ondanks eerder 'signaal'

Thomas Keulemans | 3 juli 2016
algemeen

Sensation prima verlopen

Sensation 2016 zit er op. Een geweldige editie, laat organisator ID&T weten. Maar vooral: er waren gelukkig geen incidenten, al waren daar wel aangescherpte veiligheidsmaatregelen voor nodig vooraf.

Samenwerking

De deuren van de Arena sloten zondagochtend om zes uur. 'Wat een nacht!', twitterde de organisatie een uur later. Volgens Sensation verliep de samenwerking tussen de politie, de gemeente en de ArenA 'heel erg goed en prettig'. 

Eerde deze week maakte de gemeente bekend dat er een 'signaal' was binnengekomen over Sensation dat 'past binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat al sinds 2013 substantieel is'. Daarom waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen, zichtbaar en onzichtbaar. 

LEES OOK: Sensation scherpt veiligheidsmaatregelen aan

Controles

Iedereen werd gefouilleerd en er waren meer controles. Mede daardoor ontstonden aan het begin van het feest lange wachtrijen. Tegen middernacht ging dat een heel stuk beter en sneller.

Sensation begon in 2000 als eenmalig dancefeest in de Arena. Inmiddels is het feest er in 34 landen. Vorig jaar trok het evenement 40.000 bezoekers. De bezoekersaantallen over deze editie zijn nog niet bekend, maar het evenement was niet helemaal uitverkocht en voor het eerst in jaren was de dreasscode aangepast: of wit, of zwart.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws