Dit kost een beetje mainstage in Amerika!

Thomas Keulemans | 8 juli 2016
algemeen

Everything's big!

In Amerika is zo'n beetje álles groter dan dat wij het hier in ons landje gewend zijn: auto's, burgers, cola-flessen... en ook mainstages. Al blinken wij in Nederland toch echt wel uit in het ontwikkelen van de prachtigste stages op dance-events, in Amerika wilden ze ons toch overtreffen, zo lijkt het. Denk even aan onze geweldige recente mainstages bij Harmony of Hardcore, 7th Sunday en Mysteryland (vorig jaar), om er maar eens een paar te noemen... Nee, dan de Amerikanen!

Harmony of Hardcore

Mainstage EDC Las Vegas

Het Electric Daisy Carnival, dat onlangs weer in Las Vegas werd gehouden, spant toch wel echt de kroon met hun mainstage. En eerlijk is eerlijk, de stage ziet er inderdaad indrukwekkend uit.

Maar hierkomen de cijfertjes: Het gevaarte, dat speciaal voor de twintigste verjaardag van EDC gebouwd werd, had een prijskaartje van maar liefst 3 miljoen dollar! Maar dan heb je ook wel wat: een gigantische LED-verlichte boom van bijna 30 meter hoog, die 700.000 (!) kilo weegt en 135 meter breed is... Bizar! Deze mainstage bood plek aan 70.000 feestvierders en bevatte ook nog eens 33 enorme vlamfakkels en 1400 verlichtingsarmaturen. Ja, dan kom je wel aan 3 miljoen dollar.

LEES OOK: Dit was EDC Las Vegas!

Beeld via Insomniac

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws