Pokémon GO nu al hype op festivals!

Thomas Keulemans | 11 juli 2016
algemeen

Pokémon GO is dé festival-hype

Het kán jou niet ontgaan zijn als je afgelopen weekend op een festival was: de nieuwste Pokémon GO hype! Ondanks dat het augmented reality spel pas een week uit is, is het een enorme rage geworden en zie je overal om je heen mensen op zoek naar Pokémonfiguren. Officieel is het spel nog niet eens in Nederland verkrijgbaar, maar er bestaan manieren om dat 'probleem' te omzeilen. Doel van het spel: digitale wezentjes (Pokémonfiguurtjes) zwakker maken en dan vangen, om ze vervolgens weer als wapens in te kunnen zetten. De figuurtjes duiken werkelijk overal en dat leidt zelfs al tot problemen hier en daar.

Festival hype

Inmiddels schieten de 'Pokémon vangen op allerlei festivals' Facebook-evenementen als paddenstoelen uit de grond. Het blijft dus niet alleen bij Pokémonfiguren vangen terwijl je op een festival zélf bent, nee, het wordt nog veel gekker: je kunt je al aanmelden voor het Facebook-event 'Pokémon vangen op Dominator', al goed voor zo'n 3300 deelnemers! Maar daar blijft het niet bij. In navolging van de bedenkers van deze Facebook-groep kun je nu al Pokémon vangen op Dance Valley, Tomorrowland, Q-BASE, Decibel Outdoor en C.R.A.F.T.

Pokémon GO jagers

Kijk dus niet raar op als jij bij mainstage uit je dak staat te gaan en er iemand naast je ineens met zijn smartphone op de grond of op jouw hoofd een Pichu of ander Pokémon-wezen probeert te vangen. De Pokémon GO jagers kunnen overal toeslaan!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws