Tiende editie van Balaton Sound Festival breekt alle records

Thomas Keulemans | 13 juli 2016
algemeen

Tiende editie van Balaton Sound Festival doorslaand succes

De tiende editie van het Balaton Sound Festival, georganiseerd aan het Balatonmeer in Hongarije, zit er op. En wat was het opnieuw een enorm succes! De organisatie brak al haar eigen records van de geschiedenis van het Balaton Sound Festival tot nu toe. In totaal trok het festival 157.000 bezoekers, verdeeld over 5 dagen (6 - 10 juli). De zaterdag was volledig uitverkocht, terwijl de andere dagen van de 5-daagse beach party ook bijna allemaal compleet vol zaten qua bezoekersaantal.

LEES OOK: Festivaltip - Balaton Sound Festival in Hongarije

Balaton Sound trok met dit aantal van 157.000 festivalgangers 12.000 bezoekers meer dan vorig jaar in totaal. Hieruit blijkt wel dat de ge-wel-dige line-up, in combinatie met het enorme strand aan het Balatonmeer (dat direct toegankelijk is vanaf het festival) een fantastiche aangelegenheid is voor alle festival fans. De bezoekers kwamen uit 63 landen,ook een nieuw record, wat het festival nog meer internationale potentie voor de toekomst garandeert.

Verjaardagsfeestje

De 10e Balaton Sound werd elke festivaldag bekroond met speciale 'verjaardagsfeestjes'. Bezoekers konden T-shirts mee terug naar huis nemen, die op de main stage vanuit een T-shirt kanon de menigte in werden geschoten, maar er waren ook meer dan 10.000 verjaardag selfies gemaakt. Bovendien werden tien reusachtige kaarsen uit geblazen tijdens een enorme confetti party op de laatste avond. Ook introduceerde Balaton Sound dit jaar voor het eerst een aantal middagen boat parties op het Balatonmeer, met grote dj's aan boord. Een enorm succes!

Op het water

Balaton Sound Festival is lang niet het enige festival in de wereld dat wordt georganiseerd aan het water, maar er zijn er slechts een paar die daadwerkelijk ook óp het water plaatsvinden. Balaton Sound had 2000 (!) vierkante meter van haar podia gebouwd op het meer, waardoor de bezoekers constant van de zomerse sfeer konden genieten en een écht vakantiegevoel ervaarden. De Jana Pier was totaal bedekt met zand, waardoor ook daar een heuse beach-vibe werd gecreërd, terwijl de nieuwe Heineken Beach met een gigantische piramide gebouwd op het water de grootste eye-catcher van het event was.

Reuzenrad

Dit jaar stond er voor het eerst ook een enorm reuzenrad op Balaton Sound. De 35-meter hoge Balaton Ferris Wheel gaf een fenomenaal uitzicht op het meer en de prachtige omgeving. Volgend jaar zal Balaton Sound weer worden georganiseerd op dezelfde locatie, in de mooie stad Zamárdi tussen 28 juni - 2 juli, 2017. Dat je het alvast weet!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws