DVBBS net ontkomen aan de gevangenis

Rick Francissen | 13 juli 2016
algemeen

Afgelopen weekend trad het duo DVBBS op in Hongarije bij het populaire Balaton Sound Festival. Zoals bekend houden de broers Van den Hoef wel van een (pre-)party. Dat ondervonden ook de Hongaarse autoriteiten nadat de jongens hun optreden achter de rug hadden en de medewerkers van het festival hun kleedkamer kwam inspecteren.

De medewerkers van Balaton Sound Festival vonden zes meisjes waarvan drie bewusteloos. Terwijl de andere drie waren weggerend uit angst, werden de bewusteloze vrouwen naar het ziekenhuis gebracht. Tegelijkertijd werden DVBBS met hun crew op het vliegveld aangehouden en opgepakt met wiet op zak.

Gevangenisstraf?

Of er een echte link is tussen deze twee gebeurtenissen nog niet duidelijk. Het bezit van drugs als wiet is in Hongarije is echter al zwaar strafbaar. Hierdoor loopt DVBBS het risico een gevangenisstraf tot wel twee jaar opgelegd te krijgen, afhankelijk van de hoeveelheid drugs die het duo op zak had.

DVBBS zelf reageert op de volgende manier op de situatie:

'Shocked to learn that several of the festival’s participants took part in events which required hospitalization. The police have confirmed that there is no relation between us and the above incident. Of course we will remain available for marijuana possession proceedings to clear up the allegations. We wish a quick recovery to all of the ill victims.' – DVBBS

De meisjes die naar het ziekenhuis werden gebracht zijn weer volledig gezond. DVBBS is na het neerleggen van een geldbedrag vrijgelaten door de Hongaarse autoriteit

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws