Vrouwen VS mannen, eerlijke verhoudingen?

Rick Francissen | 21 juli 2016
algemeen

Vrouwen VS mannen, eerlijke verhoudingen?

Lage vertegenwoordiging vrouwen

De vertegenwoordiging van vrouwen in het bedrijfsleven is zo lang de mensheid leeft altijd laag geweest. Zelfs nu, nu er bewust aan wordt gewerkt is er een steven van een laag percentage van 30 procent tegenover 70 procent mannen aan de top in het bedrijfsleven. Wij vroegen ons af of er in de muziekwereld misschien wel een totaal andere verhouding is dan in de zakelijke wereld.

Positief en negatief

Voordat we kijken naar daadwerkelijke cijfers is het is het interessant om te weten dat er ook in de muziekwereld bewust aandacht wordt gestoken in de verhouding man/vrouw. Zo was er bijvoorbeeld in Seattle laatst het TUF FEST, een festival waar alleen maar vrouwen op konden treden.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen zijn er ook nog negatieve reacties tegen vrouwelijke optredens als dj. Tijdens een optreden van Nightwave in een Boiler Room set, waar mensen live kunnen meekijken en -praten bijvoorbeeld. Lees hier meer over op Factmag.com.

Harde cijfers

De daadwerkelijke verhouding die heerst over veel grote festivals is echter schrikbarend mannelijk, zo blijkt uit een onderzoek van Thump. Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien zijn vooral de grotere festivals waar het grote geld wordt verdient gedomineerd door de mannelijke aanwezigheid. Misschien moet er voor de muziekwereld dan ook maar een minimaal streven van 30 procent in de top worden ingesteld. Om dit te bereiken is er ook al flink wat verandering nodig als we afgaan op de cijfers die we hier zien staan.

Verhouding vrouwen tegenover mannen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws