Dit zijn de festivalfeitjes van juli 2016

Wouter de Vink | 21 juli 2016
algemeen

Dit zijn de festivalfeitjes van juli 2016

Elke maand houden de mensen van Dance Festival Monitor allerlei cijfertjes en statistieken bij op het gebied van feesten en festivals. Van kaartverkoop tot bezoekersaantallen, you name it! Deze maand gaat het voornamelijk over de entreeprijzen en de groei van de evenementen. En daar zitten een aantal opvallende facts tussen!

LEES OOK: Dit zijn de populairste clubs op Ibiza

Zo telt Nederland in totaal 256 dancefestivals. Hiervan raakt 20% uitverkocht, maar is ook 3% van de feesten afgelast wegens verschillende omstandigheden. Voor deze festivals betaal je gemiddeld 35 euro voor een regulier kaartje. Even ter vergelijking: dat is een groei van 60% ten opzichte van een kaartje uit 2006! Dat is een slordige 22 euro. Wanneer je kijkt naar de gemiddelde prijs van vier jaar geleden, zijn we nu 7 euro meer kwijt aan een kaartje. It’s all about the money…

Dance Festival Monitor presenteert de festivalfeitjes van juli 2016

Wist je ook dat het aantal festivals in Nederland bijna verdriedubbeld is? Je leest het goed: van 2002 tot 2016 is het aantal feestjes in ons koude kikkerlandje bijna drie keer zoveel geworden. Van 89 naar 256. Een toename van maar liefst 288%. Holy crap!

Benieuwd naar meer statistieken en cijfertjes? Vergeet dan niet om de PDF van DDMCA te bekijken!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws