Met deze drie tips overleef je een bezoek aan de Dixi-hel op elk festival

Peter Güldenpfennig | 25 januari 2020
algemeen

Festivals gaan vaak gepaard met een specifieke buikloop, geaccelereerd door lauw bier, gore pannenkoeken, kleffe patat en de nodige andere middeltjes. En ja, dan ben je aangewezen op de chemische hel die Dixi-plees gewoon zijn. Maar geen nood, de door de wol geverfde (en door stommiteiten soms ook getekende) Partyscene-redactie helpt!

Essentieel: neem tissues mee

Mensen die dit doen verdienen het eigenlijk niet om hun blaas en darmen te legen. Het handige in het meenemen van tissues is een tweeledige zaak en daarmee essentieel in een soepel bezoek aan een Dixi. Ten eerste het veelvuldig ontbreken van toiletpapier in festivaltoiletten. Het is echt niet dat er een of andere wc-dame continu het pleepapier vernieuwd. Die rollen? Die liggen een uur na opening al te badderen in de blauwe shit waarmee Dixies “schoon” gehouden worden. Tref je toch toiletpapier aan? Niet gebruiken, want daar is ongetwijfeld al minstens tien keer overheen gezeken. Neem daarom tissues mee naar het festival, eventueel voorzien van een favoriete parfumgeur, zodat je bips niet alleen schoon is, maar ook lekker ruikt. Handig!

De andere reden om tissues mee te nemen is de drop. En daarmee bedoelen we geen muzikale drop, maar zo'n inwendige naar buiten toe. Weleens op een plee gezeten waarin je rechtstreeks het water inkijkt? Dan weet je hoe nat je reet wordt als je een drop maakt. Zorg er daarom voor dat je eerst wat tissues in de plee legt voor je de plee voorziet van een bruin behangetje, dan ben je er zeker van dat je de chemische troep niet van je poepert hoeft te poetsen na een grote boodschap.

Hygiënisch: een flesje water

Je wilt naast een schone derrière ook schone handen hebben. Zorg daarom voor een flesje water die je bij de hand hebt wanneer je de poorten van de hel betreedt. Zo kun je na het achterlaten van je boodschap direct de handen verfrissen. Hygiëne is belangrijk!

Trek echte schoenen aan

Dikke nee nee NEEBen jij zo iemand die graag duidelijk maakt hoe vogelvrij je eigenlijk bent door het lopen op teenslippers of, nog erger, Birkenstocks? Dikke nee, nee, NEE voor jou. Tenzij je graag het bioafval van veertig andere mensen tussen je tenen hebt, maar dat kunnen we ons niet voorstellen. Serieus, trek goede schoenen aan, want Dixies hebben helaas de eigenschap dat ze vol raken en overstromen. Die eerder genoemde wc-dame gaat echt niet helpen die plee te legen. En dus ben je op je eigen schoeisel aangewezen om een bezoekje aan de Dixi zo soepel mogelijk te laten verlopen. En wees nu niet zo dom om je gloednieuwe Nikes aan te trekken. Mensen die dat doen hebben sowieso niet veel te zoeken op een festival. 

Rest ons je nog een prettig festivalbezoek te wensen!

Extra tip: huur je eigen Dixi!

Sommige festivals begrijpen dat je een wc liever niet deelt met de rest van het festival. Zoals het Haarlemse Edit Festival. Daar kon je voor een klein bedrag je eigen Dixi huren. Geweldig en iets waarvan we hopen dat andere festivals over gaan nemen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws