Snapchat tips voor DJ's

Ivo Mollemans | 25 juli 2016
algemeen

Tips voor Snapchat

Het social media platform genaamd Snapchat heeft onlangs Twitter ingehaald met het aantal dagelijkse gebruikers en is dus zeker één van de grootste platformen voor artiesten om hun fans te bereiken. Snapchat kan niet alleen gebruikt worden om foto's van shows te versturen, maar ook om fans beter achter de schermen te laten kijken in het dagelijks leven van de artiest. Hiermee wordt dus niet alleen het contact met de huidige fans onderhouden, maar ook uitgebreid. 

Andere sociale media platformen zoals Facebook en Instagram laten de foto's en updates die je post permanent online staan terwijl deze bij Snapchat na uiterlijk 24 uur weer verdwijnen zijn. Hierdoor is het makkelijker om updates te plaatsen die afwijken van de gebruikelijke inhoud die artiesten op sociale media zetten. Het maakt het contact met de fans persoonlijker. Om te zorgen dat je Snapchat perfect gebruikt om je fans te bereiken hebben wij vier tips op een rijtje gezet.

​Tip 1: Download de app en kijk de tutorials

De app is gratis te downloaden via de Google Play Store voor Android-phone of via de App Store voor iPhone. De app is niet beschikbaar voor je PC of tablet.
Wanneer je dat gedaan hebt begin dan eens met het kijken van onderstaand tutorial waarin verschilende tips en trucs worden uitgelegd voor het optimale gebruik van snapchat.

​Tip 2: Kies je onderwerpen

​Vaak zul je twijfelen over wat je wel of niet moet posten op Snapchat. Om je hiermee te helpen hebben wij deze tip. Vraag jezelf af wat mensen wel of juist niet willen zien uit jouw leven. Om het antwoord daarop te vinden is het handig om te weten wat in jouw leven een grote rol speelt. Als DJ of producer zul je je veel focussen op muziek, dus om elke dag iets te snappen vanuit je studio of vanaf een show zal een goed onderwerp zijn. Daarnaast kan je snappen over iets anders wat wel je werk aangaat bijvoorbeeld terwijl je e-mails beantwoord. Als laatste zijn fans vaak geïnterresseerd in wat je doet naast het maken en draaien van muziek. Laat dus iets zien van wat je in je vrije tijd doet.

​Tip 3: Volg andere Dj's en producers op Snapchat

Naast de tips om de de inhoud van je posts te verbeteren is het handig om ideeën te krijgen over de inhoud van anderen. Om te weten waarover grote artiesten snappen is hier een lijst met zeven artiesten die je kan volgen op Snapchat.

1. DJ Khaled - @djkhaled305

2. Dillon Francis - @dillonfrancis

3. DJ Chuckie - @clydenarain

4. Steve Aoki - @aokisteve

5. Calvin Harris - @calvinharris

6 A-Trak - @atrak

7. Zedd - @zedd​

​DJ Khaled is een grote naam uit de hip-hop scene en nadat hij Snapchat is gaan gebruiken heeft hij erg veel aandacht gekregen van buitenaf. Het is zelfs zo gegroeid dat hij op de cover belandde van de Bloomberg Businessweek.
​Naast de drie onderwerpen die je kiest om over te snappen, laten DJ's ook vaak andere dingen zien. Zo maakt Dillon Francis wel eens komische sketches met vrienden of post hij filmpjes van zijn blender.

​Lees ook: 30 juni Social Media Day: de grappigste dj's op een rijtje

​Tip 4: Maak contact met andere DJ's en met fans

Dit is waarin Snapchat zich onderscheid van andere sociale media. Met Snapchat kan je namelijk erg makkelijk privé berichten sturen naar mensen. Dit bericht kan van alles zijn, bijvoorbeeld een foto, video of gewoon een stukje tekst. Daarnaast wordt Snapchat minder overspoeld met artiesten dan een medium als Twitter.
​Wij raden je aan om je Snapchat zo in te stellen dat iedereen je een privé bericht kan sturen en ook om erop te reageren. Dit zorgt voor een persoonlijker contact met anderen en dat word meestal door zowel de artiest als de fan gewaardeerd.

​Hopelijk helpen deze tips je op weg om je snaps te verbeteren en je fans nog beter te kunnen bereiken!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws