Expositie ter ere van de geboortestad van de techno: Detroit

Ivo Mollemans | 2 augustus 2016
algemeen

Als er één stad is die centraal staat in de techno muziek, dan is het wel Detroit. Dat vonden de makers van deze expositie ook en dus besloten ze om er een te houden in London’s Institute of Contemporary Arts. De expositie gaat over hoe de techno die afkomstig is uit Detroit zo succesvol is geworden en wat voor invloeden het op de dag van vandaag heeft. Aanwezig bij de expositie zijn allerlei stukken geschiedenis zoals vinyl platen, foto’s, films en materiaal uit archieven. Al deze objecten zijn bedoeld om een zo gedetailleerd mogelijke indruk te geven van de scene in Detroit en om de vraag te kunnen beantwoorden die centraal staat bij de expositie: ‘hoe een generatie zo geïnspireerd werd om een nieuwe soort muziek te gaan maken die zijn oorsprong vind op de UK compilatie “Techno! The New Dance Sound of Detroit,”’.

LEES OOK: 'Put Your Hands Up 4 Detroit' is na 10 jaar nog steeds een hit

Ontstaan van de scene in Detroit

Naast het beantwoorden van die vraag is de expositie ook gefocust op de karakteristieke geluiden die de scene voort hebben gebracht en hoe het genre is ontstaan. Waarom juist in Detroit en hoe het kan dat Detroit zo’n grote rol heeft gespeeld bij deze muziek.

Dit word gedaan met behulp van een fotoreportage genaamd “313ONELOVE” van de Berlijnse fotograaf Marie Staggat. Deze reportage laat zowel de urbane kant van het verhaal zien, als de technische aspecten die gaan over de productie van de muziek door producers die voor het eerst aan de slag gaan met allerlei nieuwe apparatuur.

De expositie is tot 25 September bezoeken in London’s Institute of Contemporary Arts.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws