Drie festivaldoden bij Hard Summer

Rick Francissen | 3 augustus 2016
algemeen

Hard Summer Festival

Elk jaar gebeurt het helaas toch weer, nieuwe festivaldoden. De oorzaak hiervan is de ene keer duidelijker dan de andere keer. Een ding is zeker, het had niet mogen gebeuren. Dat vind ook Hard Summer Music Festival wat jaarlijks georganiseerd wordt in Californië in de Verenigde Staten. Ondanks het harde werk is het festival er dit jaar weer niet in geslaagd om festivaldoden te voorkomen.

Hard Summer Festival

De organisatie van Hard Summer Festival organiseerde de negende editie dit jaar op een nieuwe locatie. Met een bloedheet weekend op de planning en een indrukwekkende line-up met dj’s als Porter Robinson, Baauer, Tchami, Major Lazer en nog veel meer dj’s en andere artiesten lag oververhitting al snel op de loer.

Festivaldoden ondanks hard werk

Na de afgelopen editie van Hard Summer waar twee bezoekers zijn overleden heeft de organisatie het uiterste uit zichzelf geprobeerd te halen om dit jaar nieuwe festivaldoden te voorkomen. Na het overlijden van twee bezoekers op zaterdag en één op zondag kan de organisatie niet meer doen dan de nabestaanden te condoleren en zich velen malen te verontschuldigen.

LEES OOK: Vijf doden op CloseUp For Summer in de Filipijnen

Alhoewel de oorzaak van het overlijden nog steeds niet zeker is, wordt er door de lokale Sherrif gezegd dat de hitte ongetwijfeld invloed heeft gehad. Met zicht op de afgelopen jaren wordt ook nu weer gespeculeerd over een eventuele drugs overdosis of drugsgebruik met als gevolg oververhitting. Naast de drie overledenen zijn er overigens ook nog 325 mensen opgepakt vanwege drugsgebruik. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws