Slachtoffers Balaton Sound eisen $360.000 van DVBBS

Ivo Mollemans | 5 augustus 2016
algemeen

De slachtoffers van het incident omtrent het dj-duo DVBSS eisen 360.000 dollar schadevergoeding. Tijdens het Balaton Sound Festival in Hongarije werden 6 meisjes in hun kleedkamer aangetroffen waarvan er drie bewusteloos waren. Een van de meiden is een dochter van de Hongaarse presentator Bényi Ildikó. Naderhand zijn de heren Van der Hoef (de echte naam van DVBSS) opgepakt op het vliegveld met wiet op zak. DVBSS heeft naderhand het volgende statement naar buiten gebracht:

‘We are shocked that some attendees of the Balaton Festival (sic) were victims of events which got them hospitalized.’

LEES OOK: DVBBS net ontkomen aan de gevangenis

Schadevergoeding geëist van DVBSS

Ze beweren er niks te maken mee te hebben, maar daar denken de advocaten van de meiden anders over. Zo is het aantal meldingen van meiden dat erbij betrokken blijkt geweest in de dagen erna flink gegroeid en is het hele drugsverhaal van DVBBS begonnen te breken. Nu eisen de advocaten dus 100.000.000 Hongaarse Forinten, wat omgerekend zo’n 360.000 dollar is, van de artiesten. De onderhandelingen over de hoogte van het bedrag of eventuele vrijstelling door de slachtoffers moeten buiten de rechtszaal worden voortgezet. Het overige bedrag moet door de promotor worden betaald.

Autoriteiten onderzoeken nog een laatste zaak met betrekking tot het incident wat betrekking heeft tot aanranding door een derde partij die wellicht betrokken was.

​Eerdere consequenties

​Al eerder had het duo consequenties ondervonden met als aanleiding het incident op Balaton Sound. Zo werden ze geschrapt van de line-up bij een van de grootste festivals, namelijk Sziget Festival. Dit festival trok afgelopen jaar meer dan 440.000 bezoekers en word dit jaar gehouden van 10 tot en met 17 Augustus.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws